Έχουμε ακούσει ορισμένα reports εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ότι η Apple σχεδιάζει να διαθέσει έναν διάδοχο του iPhone SE τον επόμενο χρόνο. Και σήμερα, ορισμένες νέες πληροφορίες έρχονται να προστεθούν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei Asian Review, η Apple σκοπεύει να κινηθεί πιο επιθετικά στην κατηγορία των low-mid range smartphones, ένα έδαφος που έχει χάσει σε άλλα βαριά ονόματα του χώρου, όπως η Huawei, ιδίως σε περιοχές σαν τη Κίνα. Αν και το Apple iPhone XR αποτελούσε μια προσπάθεια προς την affordable αγορά συσκευών, ωστόσο απέτυχε. Όχι ως προς τις πωλήσεις, κάθε άλλο, οι πωλήσεις πήγαν ιδιαίτερα καλά, αλλά ως προς την τιμή που είχε για την κατηγορία στην οποία εντασσόταν. Κάτι, που το καθιστούσε μη προσιτό και μη προσβάσιμο σε αναδυόμενες αγορές. Επομένως,  η Apple θα πρέπει να κατέβει ακόμη περισσότερο ως προς την τιμή, αν θέλει να καταστήσει τις υπηρεσίες της και το iOS οικοσύστημα προσβάσιμα σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

Αν και η προσφορά ενός οικονομικού iPhone ήταν φυσικά στόχος της Apple, ήταν το κίνητρο στη πράξη για τη διάθεση του iPhone SE πίσω στο 2016, δεν ήταν όμως ο μόνος στόχος της εταιρείας. Το iPhone SE αντιπροσώπευε την απάντηση στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση ενός μικρού τηλεφώνου. Στην αγορά, το iPhone SE εξυπηρετούσε δυο σκοπούς. Αφετέρου τους χρήστες που ήθελαν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα και αφετέρου εκείνους που δεν ήθελαν μεγαλύτερη οθόνη. Τρία χρόνια μετά όμως, είναι συζητήσιμο πόσο ο χρήστης  θέλει μια τόσο μικρή συσκευή.

Το iPhone SE που έρχεται σύντομα, δεν θα αποτελεί τον άμεσο διάδοχο του παλαιότερου μοντέλου, αλλά αντίθετα θα είναι ένα iPhone σχεδιασμένο και προορισμένο για εκείνους που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Στη πράξη, κάθε report που έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής, λέει ότι το νέο iPhone SE θα είναι κάτι λίγο περισσότερο από ένα βελτιωμένο iPhone 8 – ένα 4.7 ιντσών iPhone που θα πάρει τους νεότερους επεξεργαστές, όπως τον A13, ενώ την ίδια στιγμή θα διαθέτει LCD οθόνη, home button με Touch ID. Τεχνικά, αυτό κάνει το νέο μοντέλο το ίδιο όπως το παλιό. Το αρχικό iPhone SE ήταν ένα εκσυγχρονισμένο iPhone 5s που ήρθε όταν τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus αποτελούσαν mainstream μοντέλα. Επομένως, ένα 2020 iPhone SE που λαμβάνει το 2017 iPhone 8 design και εκσυγχρονίζει τα εσωτερικά specs, θα αντιστοιχούσε με αυτό που έκανε η Apple προηγουμένως.

Ωστόσο μια τέτοια συσκευή θα εξαιρούσε αυτόματα αυτούς που αγάπησαν το iPhone SE για το μέγεθος και το design, αντί για την τιμή. Επιπλέον, έρχεται σε μια πολύ διαφορετική αγορά, μια αγορά όπου η Apple δεν έχει καν σταματήσει να πουλάει το iPhone 7, πόσο μάλλον το iPhone 8, και αν και τα δυο μπορούν να σταματήσουν να πωλούνται με το ντεμπούτο της σειράς Apple 2019, είναι σημαντικά πιο εύκολο για τους χρήστες να αγοράσουν ένα iPhone 8. Επομένως, το μόνο πλεονέκτημα στο νέο μοντέλο θα είναι η αναβάθμιση σε Apple A13, που μπορεί στα χαρτιά να φαντάζει ως κάτι καλό, αλλά δεν θα αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για εκείνους που ψάχνουν ένα budget iPhone.

Νωρίτερα φέτος, επίσης ακούστηκαν φήμες και για το iPhone XE, που θα αποτελούσε την σύγχρονη απάντηση στο iPhone SE. Ωστόσο, ένα τέτοιο μοντέλο αν το είχε ποτέ σκεφθεί η Apple να κυκλοφορήσει, με τη χρήση OLED και FACE ID, θα ήταν δύσκολο να το πουλήσει σε budget τιμή. Είναι επίσης πιθανόν, η Apple να ήλπιζε να ενσωματώσει αυτήν την πιο ακριβή τεχνολογία και να το πουλήσει σε οικονομική τιμή, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό δεν έχει συμβεί και ότι η TrueDepth Camera παραμένει το πιο ακριβό εξάρτημα στα flagship iPhone μοντέλα, τόσο που ένας in display Touch ID αισθητήρας θα ήταν πιο φθηνός στην παραγωγή.  Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το iPhone XE δεν ήταν τίποτα παρά ένα όνειρο της Apple, με την εταιρεία να λέγεται ότι θα πάρει μια πιο συμβατική οδό, δημιουργώντας ένα πιο χαμηλού κόστους “economy” iPhone. Ένα iPhone που χρειάζεται απεγνωσμένα για να κερδίσει αγορές, όπως της Κίνας και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.