Το iOS 15 ανακοινώθηκε επίσημα μόλις πριν από λίγες ώρες κατά τη διάρκεια του WWDC 21. Η εν λόγω ενημέρωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως quality-of-life update, που έχει σαν σκοπό να βελτιώσει τα βασικά του iOS και να επεκτείνει τις λειτουργικότητες των core apps του συστήματος περισσότερο.

ios 15

iOS 15 Notification Summary

ios 15 1

Οι ειδοποιήσεις στο iOS 15 παρουσιάζονται ανανεωμένες. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο νέο Notification Summary, η home screen σου δεν θα καταλαμβάνεται από μια ατέλειωτη λίστα ειδοποιήσεων, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία εύρεσης των σημαντικών και μη σημαντικών notifications. Αντίθετα, το iOS 15 θα δημιουργεί προσωποποιημένα σύνολα ή καλύτερα, ομάδες ειδοποιήσεων, που θα είναι όμορφες και δεν θα καταλαμβάνουν τόσο χώρο.

Weather app

To Weather app λαμβάνει πλέον ένα ριζικά ανανεωμένο design και νέες λειτουργικότητες. Αισθητά βελτιωμένος είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις σε έναν διαδραστικό χάρτη, κάνοντας ευκολότερη τη θέαση ζωντανών ενημερώσεων καιρού και προγνώσεων για συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης το UI θα αλλάζει βάζει των καιρικών συνθηκών.

weather app

Apple Maps

Η εφαρμογή των Apple Maps λαμβάνει ένα νέο interface στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από σήμερα, και θα ακολουθήσουν Αυστραλία και Πορτογαλία όπως και άλλες χώρες. Συνοπτικά, εισάγει περισσότερες λεπτομέρειες για πόλεις σε εμπορικά κέντρα κτίρια και αλλού.

Σε γενικές γραμμές το iOS 15 δεν αποτελεί μια τόσο μεγάλη αναβάθμιση και κυρίως προσθέτει ελάχιστα νέα features εκτός από τα προαναφερθέντα. Φέρει και βελτιώσεις στο Facetime τις οποίες μπορείς να διαβάσεις στο dedicated άρθρο που είχαμε γράψει.

Ο Federighi επίσης ανακοίνωσε και αλλαγές στο Messages app. Αντί να πρέπει να διατηρήσεις τις ειδοποιήσεις γύρω σου για να σου θυμίζουν ότι σου έστειλε κάτι ένας φίλος, το Share with You feature θα βοηθήσει. Όταν για παράδειγμα, ένας φίλος σου στέλνει φωτογραφίες, αυτές θα αποθηκευθούν στο άλμπουμ της συσκευής. Η Apple ορίζει τις φωτογραφίες ως σχετικές, σαν αυτές που βρίσκεσαι και εσύ μέσα, επομένως δεν θα βομβαρδίσει την gallery σου με screenshots. Το Share With You λειτουργεί και με το Apple Music όπως και με το Apple TV, ώστε οι playlists και τα shows που στέλνουν οι φίλοι σου να μπορούν να γίνουν εύκολα pinned και να βρεθούν αργότερα.

Τέλος υπάρχει ένα νέο Do Not Disturb mode για να προβείς στη σίγαση όλων. Και όταν θα έχεις τα modes αυτά ενεργά, θα παρουσιάζεται η κατάστασή σου σε εφαρμογές όπως το Messages για να γνωρίζουν οι επαφές σου ότι δεν είσαι άμεσα διαθέσιμος.

do not disturb

Οι συσκευές που αναβαθμίζονται

iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (1st generation)
iPhone SE (2nd generation)
iPod touch (7th generation)

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.