Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA κατέγραψε αυτήν την εντυπωσιακή φωτογραφία των κυματισμών της άμμου στον Άρη κατά τη διάρκεια της 70ής πτήσης του, στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Τραβηγμένη από ύψος περίπου 12 μέτρων πάνω από την επιφάνεια, η εικόνα δείχνει την ευρύτερη έκταση αμμώδους εδάφους πάνω από την οποία είχε πετάξει ελικόπτερο.

mars

Το Ingenuity πλοηγείται παρακολουθώντας το ανάγλυφο επιφάνειας που βλέπει από κάτω του, χρησιμοποιώντας την κάμερα πλοήγησης. Ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από το σύστημα υπολογίζει τη θέση, την ταχύτητα και τη στάση που πρέπει να πάρει το ελικόπτερο. Όσο πιο άχαρο είναι το έδαφος, τόσο πιο δύσκολο είναι για το Ingenuity να πλοηγηθεί επιτυχώς σε αυτό.

Ψήνουν συνδρομή στην ΕΡΤflix για όλους!

Κατά τη διάρκεια της φάσης καθόδου της πτήσης 72, στις 18 Ιανουαρίου 2024, το Ingenuity παρουσίασε πρόβλημα κοντά στη δεξιά πλευρά αυτής της εικόνας, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA. Η επακόλουθη απεικόνιση από τις ενσωματωμένες κάμερες του ελικοπτέρου έδειξε ότι ένα από τα πτερύγια του στροφείου είχε υποστεί ζημιά κατά την προσγείωση.

mars

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.