Σήμερα, η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε τα νέα Huawei MateBook Ryzen Edition και το επαναστατικό Huawei MateBook X. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όσα ανακοίνωσε η εταιρεία για το νέο flagship ultrabook.

Σχεδιασμός και οθόνη

Το Huawei MateBook X είναι το πρώτο laptop με “αιωρούμενη” fullscreen οθόνη, 3K ανάλυση (3.000×2.000pixels) και υποστήριξη αφής. Η πυκνότητα της 13 ιντσών LTPS οθόνης είναι 278ppi, έχει 90% αναλογία οθόνης προς σώμα, 3:2 αναλογία, 100% sRGB, 1500:1 αντίθεση, 400nits φωτεινότητα, και 178 μοίρες γωνία θέασης.

Huawei Mate X Launch

Η παραπάνω οθόνη είναι τοποθετημένη σε ένα σώμα κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου με διαστάσεις μικρότερες και από χαρτί A4 – 284,4 χιλιοστά x 206,7 χιλιοστά, πάχος μόλις 13,5 χιλιοστά, και βάρος περίπου 1 κιλό.

Επιπλέον, το Huawei MateBook X λανσάρει το νέο touchpad αυξημένων διαστάσεων που υποστηρίζει απτική ανάδραση – κάθε φορά που το αγγίζει ο χρήστης δονείται. Η εταιρεία αναφέρει ότι το touchpad ανταποκρίνεται άμεσα στο πάτημα, άσχετα με το σημείο που το πιέζεις. Επίσης, το touchpad χρησιμεύει και ως NFC tag.

Hardware και συνδεσιμότητα

Το Huawei MateBook X κυκλοφορεί σε εκδόσεις με τον Intel Core i5-10210U ή τον Intel Core i7-10510U. Για τα γραφικά χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη Intel UHD Graphics, η RAM είναι LPDDR3 με χρονισμό 2.133MHz στα 8GB ή 16GB, και για αποθηκευτικό χώρο έχει έναν 512GB NVMe SSD. Οι θύρες του laptop είναι τρεις, 2 USB type-C και μία κλασική θύρα ήχου 3.5mm.

Όσον αφορά την ψύξη και τη μπαταρία, το Huawei MateBook X έχει παθητικό σύστημα ψύξης με ένα ultra-thin VC module και 3+6 πολυεπίπεδα φύλλα γραφίτη, και μία 42Wh μπαταρία που φορτίζει μέσω USB type-C με τον 65W φορτιστή που περιέχει το πακέτο του laptop και προσφέρει 9 ώρες αυτονομία.

Huawei Mate X Launch

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το Huawei MateBook X συνεργάζεται με σχεδόν όλες τις συσκευές της εταιρείας, επιτρέπει τη μεταφορά και προβολή περιεχομένου από το κινητό ή το tablet στο laptop και αντίστροφα, καθώς και την παράλληλη επεξεργασία και διαχείριση αρχείων.

Huawei Mate X Launch

Η εταιρεία πρόσθεσε ένα νέο gesture που επιτρέπει τη λήψη screenshot με το swipe τριών δακτύλων στην οθόνη. Επιπλέον, το κείμενο που περιέχουν τα screenshot αναγνωρίζεται και μετατρέπεται σε απλό κείμενο, αν φυσικά επιλέξει κάτι τέτοιο ο χρήστης.

Huawei Mate X Launch

Επίσης, η κατασκευάστρια λανσάρει την PC έκδοση της cloud space υπηρεσίας της, που επιτρέπει τον συγχρονισμό αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο, σημειώσεων, επαφών, και πολλών άλλων, μεταξύ πολλαπλών συσκευών.

Huawei Mate X Launch

Τέλος, το Huawei MateBook X υποστηρίζει Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.0, έχει web κάμερα κρυμμένη στο πληκτρολόγιο, και power button με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τιμές και εκδόσεις

Το Huawei MateBook X θα είναι διαθέσιμο από 24 Αυγούστου σε τέσσερα χρώματα – Frost Silver, Interstellar Blue, Green Mountain Daisy, και Cherry Blossom Powder – και οι τιμές των εκδόσεων είναι:

  • Intel Core i5-10210U/8GB RAM – 7.999 yuan ή κάπου 920 ευρώ
  • Intel Core i5-10210U/16GB RAM – 8.999 yuan ή κάπου 1.092 ευρώ
  • Intel Core i7-10510U/16GB RAM – 9.999 yuan ή κάπου 1.213 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.