Το Pixel Fold είναι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Google και αποτελεί την τελευταία συσκευή που περνάει από τις εξαντλητικές “δοκιμές αντοχής” του JerryRigEverything. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη δοκιμή κάμψης, έχουν καταστραφεί ελάχιστα συμβατικά smartphones. Όσα πραγματικά premium foldable δοκίμασε ο Zack άντεξαν. Πώς τα πήγε το Pixel Fold;

Η εξωτερική οθόνη καλύπτεται από γυαλί, οπότε αντέχει μέχρι το επίπεδο 6 της κλίμακας σκληρότητας Mohs, ενώ βαθύτερες χαρακιές εμφανίζονται στο επίπεδο 7. Η εσωτερική οθόνη έχει ένα πλαστικό προστατευτικό πάνω από το εξαιρετικά λεπτό γυαλί και αυτό αντέχει μόνο έως το επίπεδο 2, με βαθύτερες αυλακώσεις να εμφανίζονται στο επίπεδο 3.

Οι πλευρές του Google Pixel Fold είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, όπως και η υποδοχή της κάρτας SIM. Ο μεντεσές είναι καλυμμένος από γυαλισμένο ατσάλι, όπως και το module. Η εξωτερική οθόνη άντεξε περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα τη φωτιά, ενώ η εσωτερική κατέφερε να φτάσει μόλις στα οκτώ δευτερόλεπτα.

Προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι το τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε κατά τη διαδικασία. Μόλις ο JerryRigEverything άνοιξε ξανά το foldable αυτό έβγαλε ειδοποίηση ότι απενεργοποιήθηκε λόγω υπερθέρμανσης. Όσον αφορά τη δοκιμή με το χώμα, εκεί το Pixel Fold τα πήγε καλά, και ας μην έχει λάβει σχετική πιστοποίηση.

Φτάσαμε στη δοκιμή κάμψης. Όταν ο Zack το λύγισε προς την εξωτερική μεριά του μεντεσέ, το Google Pixel Fold έπαθε σοβαρή ζημιά στην εσωτερική οθόνη, ενώ ο μεντεσές δεν μπόρεσε να κλείσει τελείως ξανά. Με λίγη ακόμα πίεση, ο JerryRigEverything κατάφερε να καταστρέψει το foldable smartphone. Σαφώς, κανείς δεν θα λυγίσει έτσι ή με τόση πίεση το τηλέφωνο του, αλλά έχουμε δει foldable να αντέχουν περισσότερο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.