Η κυκλοφορία των Pixel 8 της Google απέχει ακόμη μήνες, αλλά διαρρέουν διαρκώς λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχουν αυτά τα τηλέφωνα. Τώρα, το 9to5Google κατάφερε να αποκαλύψει ένα νέο χαρακτηριστικό φωτογραφίας που φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμο μόνο στο Google Pixel 8 Pro.

Η αποκάλυψη έρχεται χάρη σε κάποια έρευνα κώδικα της τελευταίας ενημέρωσης της εφαρμογής Google Camera. Ο κώδικας της εφαρμογής περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με νέα λειτουργία κάμερας που θα μπορούσε να φέρει βελτιώσεις στο Night Sight συνδυάζοντας λήψεις από πολλαπλές κάμερες.

Το Pixel 7 Pro χρησιμοποιεί ήδη αυτό το τέχνασμα κατά τη λήψη φωτογραγιών με μεγέθυνση. Η λειτουεγία ονομάζεται Multi-camera Super Res Zoom και ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ζουμ, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να γίνει χρήση αποκλειστικά του τηλεφακού.

Συνδυάζει τις εικόνες που λαμβάνονται τόσο από την κύρια κάμερα όσο και από τον τηλεφακό για να βελτιώσει το κέντρο της εικόνας που προκύπτει, κάνονας τη πιο καθαρή και προσφέροντας περισσότερη λεπτομέρεια.

Το 9to5Google εξηγεί ότι η Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια φόρμουλα στις εικόνες Night Sight του Pixel 8 Pro. Η τεχνική θα πρέπει να παραμείνει η ίδια, με την κύρια κάμερα και τον τηλεφακό του επερχόμενου τηλεφώνου να τραβούν την ίδια εικόνα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Δεδομένου ότι το κανονικό Pixel 8 ενδέχεται να μην έχει τηλεφακό, η λειτουργία θα πρέπει να είναι αποκλειστικλα διαθέσιμη στο Pixel 8 Pro. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά τα καταφέρνει η κάμερα του Pro και η τεχνολογία AI της Google σε αυτές τις λήψεις μακράς έκθεσης σε σύγκριση με εκείνες που έχουν ληφθεί σε άπλετο φως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.