Το Google Photos παραμένει ο βασιλιάς των backup φωτογραφιών και βίντεο, με την εταιρία να φέρνει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά για επεξεργασία των φωτογραφιών μας και των βίντεο. Τώρα όμως, μέσω του APK της επερχόμενης έκδοσης, βλέπουμε πως η Google φέρνει μεγάλες αλλαγές, που μετατρέπουν την υπηρεσία μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σαν το Instagram.

O Assemble Debug σε συνεργασία με το Android Authority ανακάλυψαν στοιχεία πως το Google Photos αποκτά σελίδα profile, με τους χρήστες να μπορούν να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ αλλάζει και η σελίδα για την ανάκτηση περισσότερου αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία.

 Στην εφαρμογή φαίνεται η νέα σελίδα κοινής χρήσης, ενώ εμφανίζεται και ένα πλήκτρο ειδοποιήσεων. Όταν πατάμε αυτό το πλήκτρο, εμφανίζεται η δραστηριότητα κοινής χρήσης, που είναι παρόμοια με αυτή που έχουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί ο χρήστης βλέπει τα σχόλια στις φωτογραφίες του και τα likes. Παράλληλα, μας ειδοποιεί όταν κάποιος προσθέτει φωτογραφίες στα κοινόχρηστα album μας. Ειδοποιήσεις λαμβάνουμε και όταν κάποιος μας προσθέσει σε κάποια ομάδα, μαζί με άλλα άτομα για τον διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο. Στην υπάρχουσα, beta, μορφή η σελίδα “Κοινόχρηστοι σύνδεσμοι” δεν λειτουργεί.

Αυτή θα είναι μεγάλη αλλαγή στο Google Photos, καθώς προσθέτει λειτουργίες διαμοιρασμού των φωτογραφιών μας με άλλους χρήστες του Google Photos, δημιουργώντας κάτι σαν κοινωνικό δίκτυο. Βέβαια είναι αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει, καθώς εκεί θα έχουμε μόνο τους γνωστούς μας και δε θα μπορεί να προωθήσουμε τις φωτογραφίες μας σε άτομα που δεν γνωρίζουμε, όπως σε όλα τα άλλα μέσα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Εμείς βλέπουμε με καλύτερο μάτι την νέα διαχείριση του χώρου μας στο Google Photos, που μας επιτρέπει να κάνουμε πιο εύκολη την εκκαθάριση φωτογραφιών και βίντεο. Η νέα λειτουργία θα εντοπίζει τις θολές ή τις πολλαπλές φωτογραφίες, και θα μας επιτρέπει να τις διαγράψουμε, ελευθερώνοντας χώρο στην υπηρεσία, που μετά τα 15GB είναι επί πληρωμή.

Στο gov.gr Wallet τα ακίνητα των πολιτών

Η Google φαίνεται πως θέλει να πάρει λειτουργίες από τα κοινωνικά δίκτυα, για την βελτίωση της υπηρεσίας της. Στην υλοποίηση που βλέπουμε σήμερα, δεν έχει ότι πρέπει για να πάρει μερίδιο από τα υπάρχοντα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ελπίσουμε πως η Google δεν θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και απλά θα φέρει μερικές απο τις χρήσιμες λειτουργίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.