Στο gov.gr Wallet τα ακίνητα των πολιτών

Μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet θα μπορούν οι πολίτες να δουν τις πληροφορίες των ακινήτων τους που έχουν στην κατοχή τους όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει ότι «όλη πληροφορία ενός ακινήτου, η οποία πρέπει να μοιραστεί με ένα συμβολαιογράφο, με έναν μηχανικό, με έναν επαγγελματία, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη στις ενέργειες πρέπει να κάνει για να ακίνητο, θα είναι με έναν απλό ψηφιακό τρόπο μέσα στο wallet».

Τι είναι το maps.gov.gr;

«Παρουσιάζουμε επίσης τις νέες δυνατότητες, που δίνει το maps.gov.gr, τόσο για τους μηχανικούς, όσο και για τον πολίτη, ο οποίος για πρώτη φορά βλέπει την περιουσία του, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, ανεξαρτήτως της φάσης κτηματογράφησης» σημείωσε ο κ. Κυρανάκης.

Την ίδια ώρα, ενημέρωσε ότι ο νομικός έλεγχος θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τεχνητή νοημοσύνη «ένα εργαλείο το οποίο θα δώσει δυνατότητα στους προϊσταμένους και στους νομικούς εισηγητές να κάνουν πολύ πιο γρήγορες διεκπεραιώσεις εγγραπτέων πράξεων μέσα στο κτηματολόγιο και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα» ενημέρωσε.

Έρχεται εγχειρίδιο ενιαίων κανόνων νομικού ελέγχου

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη «εργαλείο», το οποίο ανταποκρίνεται στην απαίτηση των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων και των προϊσταμένων να μιλούν με την ίδια γλώσσα».

«Παρουσιάζουμε το εγχειρίδιο ενιαίων κανόνων νομικού ελέγχου, κάτι το οποίο επιτρέπει στον κάθε πολίτη, να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά από προϊσταμένους σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με αυτό «η πληροφορία, η οποία είναι σε ένα πολυσέλιδο νομικό εγχειρίδιο απλοποιείται και μπαίνει σε ένα ψηφιακό βοηθό, ξανά με τεχνητή νοημοσύνη, στα πρότυπα του mygov του ψηφιακού βοηθού του gov.gr , ο οποίος είναι και σήμερα διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας, στο ktimatologio.gr».

Άρα λοιπόν ο ψηφιακός βοηθός αυτός, απαντά για όλα τα ερωτήματα που έχει κάποιος για τη μεταβίβαση ακινήτου, για την κτηματογράφηση, για απλά ή πιο πολύπλοκα ερωτήματα, ακόμα και νομική πληροφορία την οποία θέλει να λάβει, έχοντας για πρώτη φορά αυτό ενιαία γλώσσα, ενιαίους κανόνες για όλους. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.