Το Google Messages είναι αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών και πολλών αποτυχημένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτή η εφαρμογή είναι η καλύτερη που δημιούργησε ποτέ ο κολοσσός της αναζήτησης, υποστηρίζει RCS, και είναι προεγκατεστημένη στις συσκευές πολλών κατασκευαστών. Ωστόσο, δεν διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στα περισσότερα instant messaging app.

Οι περισσότερες εφαρμογές του είδους επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν προφίλ, με ένδειξη αν είναι online ή όχι, τη δυνατότητα προσθήκης status, και πολλά άλλα. Φαίνεται ότι το Messages θα λάβει αυτό το χαρακτηριστικό, ενδεχομένως σύντομα, σύμφωνα με τα ευρήματα χρηστών. Συγκεκριμένα, στο μενού της εφαρμογής εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες η επιλογή “Profile”.

Πατώντας το “Profile”, οι χρήστες του Google Messages βλέπουν μερικούς διακόπτες και μία ρύθμιση πολλαπλών επιλογών. Μπορούν με τη χρήση διακοπτών να επιλέγουν αν θέλουν να κοινοποιούν το προφίλ τους, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικές με τις επαφές τους, και να ειδοποιούνται αν η εφαρμογή βρει μία ένα επαφή. Επίσης, υπάρχει μία ρύθμιση σχετική με το ποιοι μπορούν να βλέπουν το προφίλ του χρήστη.

Δεν γνωρίζουμε πότε αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, αλλά φαίνεται πώς προς το παρόν η Google το διαθέτει τυχαία σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Οπότε, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο μέχρι να το δούμε στις ρυθμίσεις της δικής μας εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.