Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα στο διαδίκτυο από ένα γεμάτο mailbox. Ειδικά οι λογαριασμοί που έχουμε για χρόνια, δέχονται άπειρα newsletters με νέα και προσφορές, που πλέον δεν μας ενδιαφέρουν κανέναν. Κάθε τόσο θα πρέπει να κάνουμε εκκαθάριση των email αυτών, καθώς καταναλώνουν μεγάλο μέρος από τον αποθηκευτικό χώρο του email μας, με αποτέλεσμα να γεμίζει και να μην μπορεί να δεχθεί νέα emails.

Εδώ και αρκετό καιρό, στην web έκδοση του Gmail, ο χρήστης είχε την επιλογή να πατήσει unsubscribe, από το πλήκτρο στην κορυφή του email, ώστε να βγει από την λίστα αποστολής της εταιρίας. Αυτή η επιλογή δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην mobile έκδοση της εφαρμογής.

Τώρα όμως έχουμε την λειτουργία και στα κινητά μας, βάζοντας τέρμα στον εφιάλτη των ανεπιθύμητων newsletters που δεχόμαστε καθημερινά. Πως το κάνουμε όμως;

Πατώντας τις τρεις τελείες πάνω αριστερά, θα μας δώσει την επιλογή να κάνουμε unsubscribe από την λίστα του newsletter της εταιρείας.  Θα μας πετάξει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, πριν προχωρήσει στην διαγραφή του, ώστε να σιγουρευτεί πως δεν το κάναμε κατά λάθος. Σε κάποιους χρήστες εμφανίζεται η επιλογή ακριβώς δίπλα από τις τρεις τελείες.

Πληρωμές με IRIS ακόμη και για τσιγάρα στο περίπτερο! Δεν θα χρειάζεται NFC

Στο ίδιο μενού θα βρούμε και την επιλογή να μαρκάρουμε το email σαν spam ή σαν phishing. Αν λοιπόν δεχόμαστε μηνύματα από μια υπηρεσία στην οποία δεν έχουμε εγγραφεί ποτέ, μπορούμε να πούμε στο Gmail πως αυτά τα μηνύματα είναι spam και θα τα βάζει μαζί με τα spams που διαγράφονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες. Αν δηλώσουμε πως είναι phishing, τότε προχωράει στις απαραίτητες διαδικασίες για να μπλοκάρει αυτά τα μηνύματα από τα συστήματά της, αφού πρώτα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Όπως πάντα η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους και έχει να κάνει με την έκδοση της εφαρμογής που έχει ο καθένας στο κινητό του. Η έκδοση που έχει μπει αυτή η λειτουργία είναι η 2023.11.26 και μέχρι στιγμής εμφανίζεται μόνο σε Pixel τηλέφωνα, γιατι… Google. Σύντομα όμως το Gmail Unsubscribe θα έρθει για όλους τους χρήστες του Gmail.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα αυτά τα e-mail έχουν κάτω κάτω με πολύ μικρά γράμματα unsubscribe ή click here όπου πατάς για να βγεις από τα newsletters

  2. Ο τίτλος του άρθρου με το περιεχόμενο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Το unsubscribe είναι και εντος των emails

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.