Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου πάνω από 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να δέχονται διατραπεζικές πληρωμές. Πρόκειται για έναν νέο τύπο πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρειάζονται μετρητά και κάρτες ακόμη για μικρής αξίας συναλλαγές όπως στα καφέ ή στα περίπτερα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το newmoney.gr.

Στη διαδικασία δεν θα παρεμβάλλονται τερματικά POS, ενώ δεν θα χρειάζεται και το κινητό να έχει NFC όπως γίνεται στις συναλλαγές με κάρτες. Οι επαγγελματίες απλώς θα δίνουν στον πελάτη τον ΑΦΜ, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και ή το email που έχουν δηλώσει και αυτομάτως θα στέλνουν οι πελάτες τα χρήματα στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όριο συναλλαγών χωρίς χρέωση αγγίζει σήμερα τα 500 ευρώ ημερησίως στις πληρωμές με IRIS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι! Κάντε όρεξη! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Τσιγάρα δεν πουλάνε με τίποτα άλλο εκτός από μετρητά τα περίπτερα εδώ και χρόνια. Κι έτσι θα συνεχίσει να είστε βέβαιοι.

  2. Μην το λες φίλε μου εγώ με κάρτα ψώνιζω συνέχεια τσιγάρα στην περιοχή μου όλα έχουνε και πιως ο λόγος δεν δίνουν με κάρτα δε κατάλαβα

  3. Κωνσταντίνε (καλά) κάνεις και ψωνίζεις με κάρτα. Έχε όμως υπόψη σου ότι σε 500 συναλλαγές π.χ εβδομαδιαία χάνεται ένα 50ευρω α) από τον περιπτερά για την προμήθεια στην τράπεζα και β) κατ επέκταση από όλη την αγορά δηλ όλων μας. Το χαρτονόμισμα και μετά από 10000 συναλλαγές πάλι 50 ευρώ θα είναι.

  4. Εγώ ο αφελής περιπτεράς που έχω εργαζόμενους στο ταμείο να ρωτήσω κάτι. Ο υπάλληλός μου πως θα ελέγχει εκείνη τη στιγμή τη συναλλαγή; Να του δώσω πρόσβαση στον λογαριασμό της επιχείρησης; Καλό το IRIS, αλλά στη λιανική πώς το φαντάζεστε; Στο super market, στα ρούχα, στην καφετέρια, όπου θέλουμε άμεση εξυπηρέτηση και όχι μία εργάσιμη να ελέγξει το λογιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.