Εξερευνώντας πέρα από τη σφαίρα των παραδοσιακών φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών, οι ενθουσιώδεις χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν ένα αντισυμβατικό αλλά συναρπαστικό ταξίδι ενσωματώνοντας ένα φυσικό πληκτρολόγιο στα tablet τους. Η τελευταία έκδοση 13.6+ του Gboard εισάγει συναρπαστικά χαρακτηριστικά για τους χρήστες Android tablet, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν μια βελτιωμένη εμπειρία.

Η νέα λειτουργία, αν και σταδιακά επεκτείνεται και δεν είναι ακόμη καθολικά διαθέσιμη σε όλα τα Android tablet, φέρνει στο προσκήνιο μια γραμμή εργαλείων του Gboard όταν ένα φυσικό πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο στη συσκευή. Είτε η σύνδεση πραγματοποιείται ασύρματα μέσω Bluetooth, είτε ενσύρματα μέσω καλωδίου USB, η γραμμή εργαλείων κάνει αισθητή την παρουσία της.

Android Tablet Gboard Physical Keyboard

Αυτή η μετακινούμενη γραμμή εργαλείων μπορεί να επανατοποθετηθεί οπουδήποτε στην οθόνη, με την προεπιλεγμένη θέση της να είναι το κάτω μέρος της οθόνης, για να αποφεύγονται παρεμβολές στις τρέχουσες δραστηριότητες πληκτρολόγησης. Η γραμμή εργαλείων διαθέτει μια λωρίδα προτάσεων που θυμίζει το εικονικό Gboard, παρέχοντας στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση σε προτάσεις λέξεων χωρίς την ανάγκη χρήσης του πλήρους πληκτρολογίου, το οποίο παραδοσιακά καταναλώνει πολύτιμο χώρο στην οθόνη.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν περαιτέρω τη γραμμή εργαλείων μέσω των ρυθμίσεων “Φυσικό πληκτρολόγιο” του Gboard. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της γραμμής εργαλείων, καθώς και τις προτιμήσεις για τα emojis, τις προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση, την αυτόματη εφαρμογή κεφαλαίων και την αυτόματη διόρθωση.

Η γραμμή εργαλείων διαθέτει επίσης ένα κουμπί για τη συρρίκνωση του μεγέθους της σε ένα κάθετο pill-shaped πλαίσιο στην αριστερή ή τη δεξιά άκρη, καθώς και εύκολη πρόσβαση στον επιλογέα emoji σε ένα συμπαγές περιβάλλον εργασίας μεγέθους τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.