Η Google εργάζεται εδώ και μήνες σε διάφορα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Ένα από τα πιο πρόσφατα κυκλοφορεί τώρα για τους beta χρήστες του Gboard και θα βοηθήσει στη διόρθωση των γραμματικών λαθών.

Μια επιλογή “Proofread” έχει εμφανιστεί στην έκδοση 13.4 του Gboard, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος σε beta. Αυτή η επιλογή φέρεται να εμφανίστηκε στο Pixel Fold, μαζί με την προτροπή “Fix it”.

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία, ο χρήστης βλέπει ένα pop-up που εξηγεί πώς λειτουργεί το Proofread. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Proofread επεξεργάζεται ό,τι πληκτρολογεί ο χρήστης, εντοπίζει λάθη στην ορθογραφία και τη γραμματική, και παρέχει προτάσεις για διορθώσεις.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το “Fix it” ώστε το Gboard να διορθώσει αυτόματα τα λάθη που έχει εντοπίσει. Αυτό το εργαλείο είναι ουσιαστικά μια έκδοση του Grammarly από τη Google, σχεδιασμένη για το δικό της πληκτρολόγιο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το pop-up που εμφανίζεται προειδοποιεί ότι το κείμενό αποστέλλεται στη Google, γεγονός που επιτρέπει την επεξεργασία του και τον εντοπισμό των λαθών.

Παραμένει άγνωστο πότε η Google θα διαθέσει αυτή τη λειτουργία στο ευρύ κοινό και το πόσες και ποιες γλώσσες θα υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.