Η Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει όνομα για να διαχωρίσει το κοινωνικό δίκτυο από τη μητρική εταιρεία. Το όνομα αυτής Meta Platforms, Inc. και ο στόχος της η ανάπτυξη, ολοκλήρωση, και επέκταση του metaverse, ενός ψηφιακού κόσμου που αποτελεί το παράλληλο “σύμπαν” του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Φαίνεται ότι μέρος του metaverse αποτελεί και η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πηγές η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες για την εξαγορά startup που θα παίξει τον ρόλο της παρουσίασης της Meta Platforms, Inc. στη χώρα μας.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η μητρική του Facebook ετοιμάζεται να εξαγοράσει το 100% της Accusonus, μιας startup ελληνικής εταιρείας προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας η οποία ιδρύθηκε το 2015.

Ιδρυτές και μέτοχοι της Accusonus είναι ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης, ο Ηλίας Κοκκίνης, και ο Μιχάλης Τζάννες. Αν οι πληροφορίες ισχύουν, τότε μαζί με τον έτερο μέτοχο Μάρκο Βερέμη, θα μοιραστούν 70 με 100 εκατ. ευρώ που θα προσφέρει η Meta Platforms, Inc.

Οι υπογραφές αναμένεται να μπουν την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, και από την εξαγορά θα προκύψει η Meta Hellas, θυγατρική της μητρικής του Facebook, με ελληνικό ΑΦΜ και ενδεχομένως κατοίκους της χώρας μας ως υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.