Η Meta μόλις αποκάλυψε ότι έχει κατασκευάσει έναν νέο «υπερυπολογιστή AI». Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας είναι ένας υπολογιστής υψηλής ταχύτητας που έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει machine learning συστήματα.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι το AI Research SuperCluster (ή RSC) του είναι ήδη ένα από τα ταχύτερα μηχανήματα του είδους του. Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει ότι θα γίνει το ταχύτερο στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2022.

Σε μια δήλωση του, ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι «η Meta έχει αναπτύξει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ο ταχύτερος υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το ονομάζουμε RSC for AI Research SuperCluster και θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος.»

Φαίνεται ότι το επίκεντρο έρευνας από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta είναι το AI. Ομοίως, η Microsoft και η Nvidia έχουν ανακοινώσει τους δικούς τους «υπερυπολογιστές AI», οι οποίοι διαφέρουν από τους κανονικούς υπερυπολογιστές.

Το πρόσφατα αποκαλυφθέν RSC θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση μιας σειράς συστημάτων σε όλες τις επιχειρήσεις της Meta. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αλγόριθμους εποπτείας περιεχομένου που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

Επίσης, θα περιλαμβάνει και λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας για τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας τα οποία βασίζονται σε AR. Αυτό φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος όλων αυτών των εταιρειών είναι η δημιουργία του metaverse.

Οι μηχανικοί της Meta, Kevin Lee και Shubho Sengupta, είπαν ότι το RSC θα βοηθήσει τους ερευνητές AI της εταιρείας να δημιουργήσουν νέα και καλύτερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να μάθουν από τρισεκατομμύρια παραδείγματα, να εργάζονται σε εκατοντάδες διαφορετικές γλώσσες, και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.