Το νέο Face ID του iPhone X φαίνεται πως υποστηρίζει μόνο ένα πρόσωπο, οπότε δεν θα μπορείτε να το μοιραστείτε με άλλα μέλη της οικογενείας σας, όπως γίνεται στο Android με τους διαφορετικούς χρήστες.

Το Touch ID που χρησιμοποιούσε η Apple μέχρι σήμερα, μπορούσε να δεχθεί μέχρι και 5 διαφορετικούς χρήστες. Έτσι μπορούσαν να μοιραστούν το τηλέφωνο μέλη μιας οικογενείας.

To Face ID θα είναι αποκλειστικά για το iPhone X, αντί για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την εταιρία είναι πιο ασφαλές από το Touch ID, που η πιθανότητα παραβίασης ήταν 1 στις 50.000. Τώρα το Face ID έχει πιθανότητα παραβίασης 1 στο 1.000.000, αν και πολύ θα ήθελα να δω πως τα πηγαίνει σε 3D Printed προτομή, από το 3D Creator της Sony ή πως τα πηγαίνει με δίδυμα άτομα.

Δεν έχουμε δει πόσο καλά δουλεύει, πέρα από την αποτυχία που είχε στην παρουσίασή του. Ακόμα και εκεί όταν δούλεψε το βρήκαμε κάπως αργό σε σχέση με το Touch ID. Επίσης θα είναι πιο δύσκολο στο ξεκλείδωμα κατά την οδήγηση ή όταν κάνουμε κάτι που δεν θα μας επιτρέπει να φέρουμε το κινητό μπροστά από το πρόσωπό μας.

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.