Η True TrueDepth κάμερα του iPhone X είναι εντυπωσιακή, όμως μας είναι πολύ οικεία. Δουλεύει προβάλλοντας 30.000 κουκκίδες στο πρόσωπό μας, ώστε να αναγνωρίζονται από την υπέρυθρη κάμερα. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι εντελώς καινούρια, καθιώς την έχουμε δει και στο Microsoft Kinect.

Το Kinect χρησιμοποιεί διαφορετικές προσεγγίσεις για να πάρει καλές 3D εικόνες. Μια από αυτές ονομάζεται structure light, που είναι η προβολή ενός γνωστού πρότυπου κουκίδων και η χρήση machine learning για την κατασκευή 3D scene. Αυτό γίνεται με τον dot projector και μια IR camera, όπως ακριβώς και στο iPhone X.

H έγχρωμη κάμερα χρησιμοποιείται για την λειτουργία depth from stereo. Στην ουσία χρησιμοποιεί το βάθος πεδίου για να μαντέψει πόσο μακριά είναι τα αντικείμενα. Τα αντικείμενα που είναι πολύ μακρυά δεν αναγνωρίζονται, καθώς φαίνονται θολά.

Η Apple δεν αναφέρει το αν κάνει χρήση του έγχρωμου αισθητήρα, όμως η λογική δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό είναι και στην συγκεκριμένη θέση ο flood illuminator, ώστε να επιτρέπει στην έγχρωμη κάμερα να βλέπει στο σκοτάδι. Η υπέρυθρη κάμερα βλέπει μέσω του dot projector.

Υπάρχουν και έξτρα τρικς στο Kinect, όπως ο αστιγματικός φακός, που σημαίνει πως έχει διαφορετική εστιακή απόσταση, οριζόντια και κάθετα. Αυτό δίνει δύο μετρήσεις ανά pixel, αλλά επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.

Τα δεδομένα περνάνε στο σύστημα machine learning, που έχει εκπαιδευτεί με χιλιάδες δείγματα, όπως στάσεις του σώματος και εκφράσεις του προσώπου, όπως και στο iPhone X.

 

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.