Η Samsung κυκλοφόρησε update για την εφαρμογή Expert RAW της κάμερας, εισάγοντας τη λειτουργία φίλτρου ουδέτερης πυκνότητας (ND) ως πειραματικό εργαλείο. Για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες πρέπει να ενημερώσουν την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση από το Galaxy Store. Μετά την ενημέρωση, η εναλλαγή του φίλτρου ND εντοπίζεται στην ενότητα “Expert RAW Labs” κάτω από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Μετά την ενεργοποίηση του φίλτρου ND, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ένα εικονίδιο ND στην επάνω δεξιά γωνία του εικονοσκοπίου. Αυτό το εικονίδιο επιτρέπει τη ρύθμιση της ισχύος του φίλτρου σε πολλαπλάσια του δύο, που κυμαίνονται από 2 έως 1.000.

Samsung Expert RAW ND

Η εφαρμογή Expert RAW, που έχει σχεδιαστεί για Galaxy flagship smartphones, προσφέρει προηγμένο χειροκίνητο έλεγχο των παραμέτρων λήψης, αποθηκεύει εικόνες σε μορφή RAW υψηλής ποιότητας, ενισχύει το δυναμικό εύρος και υποστηρίζει λειτουργίες όπως η αστροφωτογραφία.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει διάφορα πειραματικά εργαλεία, όπως η δυνατότητα χειροκίνητου συνδυασμού εικόνων που έχουν ληφθεί με διαφορετικές εκθέσεις σε μία ενιαία εικόνα. Η τελευταία προσθήκη είναι το φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας (ND).

Το φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας είναι ένα εργαλείο που εφαρμόζεται στις φωτογραφικές μηχανές για τη μείωση του εισερχόμενου φωτός, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως στη φωτογράφηση μακράς έκθεσης υπό φωτεινές συνθήκες.

Για παράδειγμα, όταν αποτυπώνετε έναν καταρράκτη με θόλωμα κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, απαιτείται αργή ταχύτητα κλείστρου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερέκθεση.

Τα φίλτρα ND λειτουργούν ως γυαλιά ηλίου για τις φωτογραφικές μηχανές, αποτρέποντας την υπερέκθεση, ενώ επιτρέπουν τα οφέλη της αργής ταχύτητας κλείστρου.

Παραδοσιακά, τα φίλτρα ND είναι φυσικά προσαρτήματα για ειδικές φωτογραφικές μηχανές, αλλά μπορούν επίσης να εφαρμοστούν μέσω λογισμικού, όπως δείχνει η εφαρμογή Expert RAW.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.