Φαίνεται ότι η Microsoft δεν ξέρει τι θέλει να κάνει με τη Γραμμή Εργασιών και το μενού Έναρξη των Windows 11, ειδικά όταν πρόκειται για την ανάμειξη της εμπειρίας desktop και tablet. Στα τελευταία νέα, έχουμε ότι η Γραμμή Εργασιών θα μπορούσε να χάσει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία στη διεπαφή χρήστη σε tablet.

Η πρώτη σημαντική ενημέρωση των Windows 11 θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με την ονομασία «Sun Valley 2» ή έκδοση 22H2 και θα εισάγει πολλές νέες δυνατότητες και αλλαγές, αλλά οι χρήστες ενδέχεται να μην καλωσορίσουν όλες τις τροποποιήσεις που ετοιμάζει η Microsoft.

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία Insider Preview, με αριθμό έκδοσης 22581, η οποία παρουσιάζει μερικές από αυτές τις επερχόμενες προσαρμογές. Σύμφωνα με το Windows Latest, η Microsoft έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα μετακίνησης των εικονιδίων στο κρυφό πλαίσιο της Γραμμής Εργασιών.

Τα εικονίδια στο κρυφό πλαίσιο μπορούν να αναδιαταχθούν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες των χρηστών. Είτε πρόκειται για χρωματικό συντονισμό των εικονιδίων, είτε για τοποθέτηση οποιουδήποτε εικονιδίου χρησιμοποιείτε περισσότερο σε μια τοποθεσία που είναι πιο εύκολο να κάνετε κλικ.

Windows 11 taskbar icons

Στην τρέχουσα έκδοση των Windows 11, οι κάτοχοι μπορούν να κάνουν κλικ και να σύρουν αυτά τα εικονίδια με ευκολία. Και ενώ αυτές είναι συνήθως εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και δεν είναι αρκετά σημαντικές για να καρφιτσωθούν στη Γραμμή Εργασιών ή στο μενού Έναρξη, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Παραδόξως, ακούγεται ότι πολλοί χρήστες των Windows 11 δεν γνώριζαν ότι αυτά ήταν προσαρμόσιμα, αλλά είναι. Ωστόσο, με την επερχόμενη ενημέρωση Sun Valley 2, η Microsoft θα μπορούσε να καταργήσει αυτή τη μικρή χρήσιμη δυνατότητα για να βελτιώσει τη διεπαφή χρήστη και την εμπειρία σε tablet.

Εάν αυτή η αλλαγή παραμείνει, δεν θα μπορείτε πλέον να σύρετε, να αποθέσετε και να αναδιατάξετε τα εικονίδια στο κρυφό πλαίσιο της Γραμμής Εργασιών στα Windows 11. Φαίνεται ότι η Microsoft θα εξακολουθεί να επιτρέπει την προσαρμογή με ένα μενού ρυθμίσεων, αλλά αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή είναι σε ένα Insider Build, επομένως δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν θα κυκλοφορήσει επίσημα σε όλους τους χρήστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρόνια τώρα, καθε φορά που βγαινει μια εκδοση των windows ή κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό διαβάζω διάφορους ειδημονες ακομη και τεχνολογικών περιοδικων, έντυπων ή ηλεκτρονικών οτι έρχεται η καταστροφή.
    Και ομως η microsoft ξεπερνά τα όποια μικροπροβληματα και διατηρεί το πιο αξιόπιστο O. S. με εκατονταδες εταιρειες λογισμικού και εφαρμογων να κατασκευάζουν πανω σε αυτά.
    Ειναι τυχαίο που ο κόσμος προτιμά τα Windows ή όλοι οι πελάτες τους ειναι ασχετοι;
    Συνιστώ καλοπιστα ψυχραιμια και αισιοδοξια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.