Ο Μίμας, που αποτελεί τον δορυφόρο του Κρόνου, χαρακτηρίζεται ως Άστρο του Θανάτου, λόγω της εξαιρετικής ομοιότητας που παρουσιάζει με το Death Star από το σύμπαν του Star Wars. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει άκρως πειστικές ενδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου ωκεανού.

Η επιφάνεια του Μίμα διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό κρατήρων και οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Όμως οι διακυμάνσεις της τροχιάς του, εξηγούνται μόνο από τις βαρυτικές αλληλεπιδράσεις με το Κρόνο, οι οποίες παράγουν αρκετή θερμότητα για να διατηρήσουν έναν υγρό ωκεανό.

Η ανακάλυψη ωκεανών σε φεγγάρια γύρω από τον Κρόνο και τον Δία, έχει πυροδοτήσει ένα κύμα ενδιαφέροντος από διαστημικές υπηρεσίες, οι οποίες θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές των δορυφόρων να φιλοξενούν ζωή.

Η NASA μας δείχνει την πλευρά την Σελήνης που δεν είδατε ποτέ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.