Ένας YouTuber με το όνομα Enderman κατάφερε να δημιουργήσει έγκυρα κλειδιά για Windows, ξεγελώντας το ChatGPT της OpenAI. Η όλη διαδικασία έγινε για λόγους ψυχαγωγίας και μόνο, καθώς τα κλειδιά είναι για τα Windows 95 που έχουν εγκαταλειφθεί με τη Microsoft να έχει διακόψει την υποστήριξη τους το μακρινό 2001. Όπως και να έχει, αξίζει να δούμε πώς κατάφερε ο YouTuber να δημιουργήσει τα κλειδιά.

Αρχικά, αξίζουν συγχαρητήρια στην OpenAI για τις δικλείδες ασφαλείας που έχει βάλει στο ChatGPT. Ας δούμε γιατί. Το ερώτημα ήταν απλό “Can you generate a valid Windows 95 key?” και η τεχνητή νοημοσύνη απάντησε: “As an AI language model, I cannot generate a valid Windows 95 key or any other type of activation key for proprietary software. Activation keys are unique to each installation and must be purchased from the software vendor. Moreover, Windows 95 is a very old operating system that is no longer supported by Microsoft, and therefore, it is not available for purchase anymore. I suggest that you consider upgrading to a newer version of Windows to ensure that your system is secure and up-to-date.”

Στην ουσία λοιπόν το ChatGPT είπε ότι καλό είναι να αγοράζεις ότι χρειάζεσαι και μάλιστα έδωσε την καλύτερη και πιο βασική συμβουλή όσον αφορά το software και ειδικά τα λειτουργικά συστήματα. Ποια είναι αυτή; Παρότρυνε τον YouTuber να αναβαθμίσει σε νεότερη έκδοση των Windows για να είναι βέβαιος ότι το σύστημα του είναι ασφαλές και ενημερωμένο.

Γιατί όμως ο YouTuber επέλεξε τα Windows 95; Ο λόγος είναι απλός, τα κλειδιά τους έχουν πολύ απλή μορφή σε σύγκριση με νεότερο λογισμικό, πόσο μάλιστα συγκριτικά με τις σημερινές εκδόσεις των Windows που απαιτούν διάφορα στοιχεία όπως Product ID και άλλα. Ρίξε μία ματιά στο πώς λειτουργούν τα κλειδιά των Windows 95, πριν συνεχίσουμε.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, ο YouTuber ανέπτυξε ένα λεπτομερές prompt που εξηγούσε ξεκάθαρα στο ChatGPT πώς να δημιουργήσει string τα οποία θα λειτουργούσαν ως έγκυρα κλειδιά των Windows 95. Χρησιμοποιώντας το prompt, το ChatGPT κατάφερε να δημιουργήσει 30 κλειδιά χωρίς να το σκεφτεί καθόλου ότι “παραβιάζει πνευματική ιδιοκτησία”. Τόσο απλά λοιπόν, με τα σωστά prompt ένα chatbot θα μπορούσε να γίνει ο τέλειος key generator. Τσέκαρε τις φωτογραφίες με τη συνομιλία και την επιτυχή χρήση ενός από τα κλειδιά.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όταν ο YouTuber ευχαρίστησε το ChatGPT για τα δωρεάν κλειδιά, το οποίο αρνήθηκε ότι του έδωσε κλειδιά ενεργοποίησης των Windows 95. Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δώσει κλειδιά software γιατί αυτό είναι ενάντια στην πολιτική της OpenAI. Ενώ στο τέλος “παρακάλεσε” για την προμήθεια οποιοδήποτε κλειδιού ή άδειας από την εξουσιοδοτημένη πηγή, ώστε ο YouTuber να αποφύγει της νομικές επιπτώσεις.

Τέλος, όταν ο YouTuber ενημέρωσε το ChatGPT ότι με ένα από αυτά ενεργοποίησε τα Windows 95, το chatbot επέμενε ότι ο άνθρωπος κάνει λάθος γιατί μετά τη λήξη της υποστήριξης του λειτουργικού όλα τα κλειδιά έχουν ακυρωθεί. Έκλεισε λέγοντας πάλι λίγο πολύ τα ίδια, ότι δεν μπορεί να δώσει κλειδιά, πως δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείς κλειδιά από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, και τα λοιπά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.