Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ROMs που φτιάχνουν οι κατασκευαστές Android smartphones είναι το bloatware που προσθέτουν. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση με το να εμποδίζουν την απεγκατάσταση των περισσότερων προεγκατεστημένων εφαρμογών. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει με το Android 14, γιατί η Google ενδιαφέρεται για την εμπειρία των χρηστών.

Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε την DP1 της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού του συστήματος για φορητές συσκευές, στην οποία έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι Pixel από το 4a 5G μέχρι και το 7 Pro. Πέρα λοιπόν από τα όσα ανέφερε η εταιρεία, περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως από όσους έχουν πρόσβαση στην DP1. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε το κρυφό μενού “Apps installed in the background”.

Αυτό το μενού το βρήκαν σε μία εναλλακτική έκδοση των Ρυθμίσεων του Android 14 που ονομάζεται “Spa”. Για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στη Spa πρέπει να αλλάζει δύο κρυφά developer flags. Το μενού περιέχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Background Install Control” και παρακολουθεί τις εφαρμογές που εγκαθίστανται στο παρασκήνιο. Οποιαδήποτε εφαρμογή έχει κατέβει σιωπηλά στο παρασκήνιο είναι σημειωμένη σε αυτό το μενού και ο χρήστης μπορεί – αν θέλει – να την καταργήσει.

Με ένα χαρακτηριστικό σαν αυτό, οι χρήστες Android θα μπορούν να καταργούν bloatware από την νέα συσκευή τους ή μετά από ενημερώσεις, απελευθερώνοντας χώρο και ελαφρύνοντας το σύστημα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να έχουν αρχεία συστήματος που πιάνουν σχεδόν 100GB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.