Το Android είναι καλύτερο στο multitasking από το iOS. Όμως, το λειτουργικό της Apple έχει ορισμένα αξιόλογα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την παραγωγικότητα και θα ήταν ευχάριστο να τα διαθέτει και το λειτουργικό της Google.

Για παράδειγμα, το Android 13 επιτρέπει το drag-and-drop αρχείων από τη μία εφαρμογή στην άλλη όταν τα δύο app είναι ανοιχτά σε split screen. Ωστόσο, το iOS 16 επιτρέπει να πάρεις ένα στοιχείο από μία full screen εφαρμογή και με τη χρήση gesture να το κάνεις drop σε ένα άλλο app. Φαίνεται ότι το Android 14 φέρνει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στις συσκευές που θα τρέχουν τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού.

Ο Nail Sadykov, συντάκτης του καναλιού Google News στο Telegram, εντόπισε ένα νέο χαρακτηριστικό στην τελευταία beta του Android 14. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι μπορείς να πατήσεις παρατεταμένα κείμενα, εικόνες, και αρχεία, με ένα δάχτυλο, και χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο δάχτυλο να το μεταφέρεις σε μία άλλη εφαρμογή κάνοντας χειρονομίες πλοήγησης. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα είναι δυνατή η μετακίνηση οποιουδήποτε στοιχείου από τη μία εφαρμογή στην άλλη, χωρίς αυτές να είναι σε split screen.

Προηγουμένως, ακόμα και το Android 14, αγνοούσε οποιοδήποτε gesture έκανε ο χρήστης ενώ κρατούσε πατημένο ένα φάκελο ή άλλο στοιχείο, δεν ήταν δυνατό ούτε καν το πάτημα τον navigation button στο κάτω μέρος της οθόνης. Τώρα, ο χρήστης μπορεί να εκτελεί όποιο navigation gesture θέλει. Δεν ξέρουμε αν αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο μόνο στα Pixel ή σε όλες τις Android συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.