Τα τηλέφωνα και tablet που κυκλοφορούν με Android 13 ενδέχεται να μπορούν να φορτώνουν παιχνίδια πιο γρήγορα από ποτέ με μια σύντομη ενίσχυση στις ταχύτητες της CPU. Ο Mishaal Rahman, ανώτερος τεχνικός συντάκτης στο Esper, εξήγησε τα ευρήματα από μια σειρά αλλαγών κώδικα στο Android Open Source Project προτού η Google τις κάνει ιδιωτικές.

Ένα νέο API έχει οριστεί για να επιτρέπει στα παιχνίδια να επικοινωνούν την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας τους στο λειτουργικό σύστημα. Εάν ένα παιχνίδι αναφέρει ότι φορτώνεται, το Android 13 θα φροντίζει για ενίσχυση της διαχείρισης ενέργειας και στη συνέχεια την αύξηση της ταχύτητας της CPU, με στόχο τη μείωση του χρόνου φόρτωσης.

Ο Rahman αναφέρει ότι αυτή η λεγόμενη δυνατότητα GAME_LOADING δοκιμάζεται σε επίπεδο προμηθευτή SoC στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Google και θα απαιτείται να είναι διαθέσιμη σε όλες τις νέες συσκευές με αυτήν ή νεότερη έκδοση. Οι συσκευές Pixel που υποστηρίζουν την αναβάθμιση στη επερχόμενη έκδοση έχουν προσαρμοστεί για να ενεργοποιηθεί το GAME_LOADING με την εγκατάσταση της.

Πολλές άλλες συσκευές, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο, καθώς αυτή η αλλαγή απαιτεί ενημέρωση σε επίπεδο υλικού και οι παραγωγοί chip δεν είναι γενικά υποχρεωμένοι από την Google να ενημερώσουν το τωρινό hardware. Ωστόσο, όσοι παίζουν βαριά παιχνίδια που παίρνουν τον χρόνο τους για να ανοίξουν, τότε η νέα λειτουργία του Android 13 είναι ότι χρειάζονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.