Τα QR code είναι μια εξαιρετική, αν και υποτιμημένη, τεχνολογία στις μέρες μας, αλλά μέρος της δυσκολίας χρήσης τους για ορισμένους ήταν τα εμπόδια που συναντούσαν στη σάρωση κωδικών. Για χρόνια, δεν ήταν ενσωματωμένη η σχετική λειτουργία σε smartphone και απαιτούσε μια τρίτη εφαρμογή. Καθώς οι ενσωματωμένοι σαρωτές QR code αυξάνονται, η Google προσθέτει καλύτερες συντομεύσεις για τη λειτουργικότητα της τεχνολογίας στο Android 13.

Στιγμιότυπα οθόνης από τα μενού του Android 13 προσφέρουν μια ματιά σε δύο νέες συντομεύσεις που έρχονται στην πλατφόρμα της Google. Το ένα, στο μενού Quick Settings, εμφανίζει στους χρήστες την επιλογή να ξεκινήσουν γρήγορα έναν σαρωτή QR code από αυτό το μενού, αν και σε αυτή την εικόνα φαίνεται να μην λειτουργεί.

Η άλλη φαίνεται πιο χρήσιμη αφού προσθέτει σχετική συντόμευση στην οθόνη κλειδώματος. Η ενεργοποίηση του δεύτερου γίνεται από τις ρυθμίσεις της Lock screen με έναν διακόπτη που επιτρέπει την εμφάνιση ή όχι του σαρωτή QR code. Δεν είναι σαφές εάν αυτό προσθέτει συντόμευση στη Lock screen ή αν επιτρέπει την ενεργοποίηση από το Quick Settings όταν είναι κλειδωμένη η συσκευή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.