Η Apple δημοσίευσε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την υιοθέτηση του iOS 16 και του iPadOS 16 στις συσκευές της, όπως μετρήθηκαν από συσκευές που πραγματοποίησαν συναλλαγές στο App Store στις 30 Μαΐου. Η εταιρεία δημοσιεύει αυτά τα στοιχεία λίγο πριν λανσάρει το iOS 17 στο φετινό WWDC.

Σύμφωνα με την Apple, το 81% όλων των ενεργών iPhone τρέχουν αυτήν τη στιγμή iOS 16. Τον Φεβρουάριο αυτό το ποσοστό ήταν 72%. Από την άλλη, το 13% των ενεργών iPhone εξακολουθεί να τρέχει iOS 15 και ένα 6% τρέχει ακόμη παλαιότερη έκδοση του iOS. Το iOS 16 έγινε διαθέσιμο στο κοινό τον Σεπτέμβριο και είναι συμβατό με το iPhone 8 και νεότερα. Σε διάστημα 9 μηνών, τα περισσότερα iPhone τρέχουν την νεότερη έκδοση του iOS.

Επιπλέον, η Apple προσθέτει ότι το 71% όλων των ενεργών iPads τρέχουν iPadOS 16, με το ποσοστό αυτό να ήταν τον Φεβρουάριο μόλις 50%. Περίπου την ίδια εποχή πέρυσι, η Apple αποκάλυψε ότι το 82% όλων των ενεργών iPhones έτρεχαν το iOS 15, οπότε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης είναι πολύ παρόμοια σε ετήσια βάση.

Η υιοθέτηση του iOS 16 θα αρχίσει να μειώνεται την επόμενη εβδομάδα, αφού η Apple θα διαθέσει την πρώτη beta του iOS 17 στα μέλη του προγράμματος Developer Program. Οπότε, είναι λογικό που ανακοίνωσε αυτά τα στοιχεία τώρα που μπορεί να δηλώσει το μεγαλύτερο ποσοστό υιοθέτησης για το λογισμικό της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.