Όσο και αν δεν το πιστεύεις το inbox, δηλαδή το γραμματοκιβώτιο των εισερχομένων μηνυμάτων ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με επίθεση. Το FBI από την μεριά του συνεχίζει να εκδίδει συνεχώς προειδοποιήσεις, δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον αυξανόμενο κίνδυνο που υπάρχει. Παρά το γεγονός ότι η Google μπλοκάρει περισσότερο από το 99.9% του spam, του phising και του malware, δεν είναι αρκετό. Και για τους 2.5 δισεκατομμύρια χρήστες του Gmail, το 2025 μάλλον είναι η χρονιά που η διεύθυνση του email σου θα πρέπει να αλλάξει.

Cosmote: Έτσι μπορείς να πάρεις online τα πάντα όλα απεριόριστα με 13 ευρώ

Με περισσότερους από 2.5 δισεκατομμύρια χρήστες, το Gmail είναι ο μεγαλύτερος πάροχος email αυτή τη στιγμή και πλέον διαθέτει νέα AI μοντέλα προκειμένου να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις άμυνες του Gmail, τόσο ως προς το phising, αλλά και ως προς το malware και το spam. Αλλά όπως προειδοποιεί η McAfee, η AI λειτουργεί και από τις δυο πλευρές, Καθώς η AI δηλαδή συνεχίζει να ωριμάζει και να γίνεται πιο εύκολα προσβάσιμη από περισσότερους, οι διαδικτυακοί εγκληματίες τη χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν διαδικτυακές απάτες που είναι ακόμη πιο πειστικές, ακόμη πιο προσωποποιημένες και ακόμη πιο δύσκολες στην ανίχνευση.

Το email αυτή τη στιγμή αποτελεί μια βασική τεχνολογία όπως αναφέρει το Forbes. Παρά τις όλες προόδους, η core αρχιτεκτονική του παραμένει η ίδια. Οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιουδήποτε inbox απλά με μια email διεύθυνση. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του email γνωστή ως MailModo ανέφερε ότι τα spam μηνύματα αντιπροσωπεύουν το 46.8% του traffic. Και είναι ο λόγο που πολλοί, ιδίως επιχειρηματικοί πελάτες, στρέφονται σε άλλες λύσεις, όπως το Teams και το Slack ακόμη και σε πλατφόρμες instant messaging, καθώς παρά τις όλες τεχνολογικές προόδους και τις δικλείδες ασφαλείας τα spam emails συνεχίζουν να περνάν.

Η απάντηση σε όλες αυτές τις πρακτικές, είναι η διασφάλιση της διεύθυνσης του email σου, με το να μην δίνεις δηλαδή το email στις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς αυτό στη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ο τρόπος εισόδου σε διάφορες online υπηρεσίες και δεν πρέπει κανείς να το γνωρίζει. Η Apple το έχει προσπαθήσει να το κάνει με το  Hide My Email το οποίο σου προσφέρει μια τυχαία διεύθυνση που κάνει forward στο προσωπικό σου email λογαριασμό ώστε να μην χρειαστεί να μοιραστείς την email διεύθυνσή σου με κανέναν. Το ίδιο σύστημα ετοιμάζει και η Google με το Shelded Email όπως το αποκαλεί.

Φυσικά και πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Hide my Email ή το νέο Shelded Email που θα διαθέσει σύντομα η Google όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα. Αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις ήδη μια email διεύθυνση την οποία έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και ολόκληρα χρόνια σε πλήθος ιστοσελίδων που ίσως και να μην θυμάσαι πλέον. Είναι πλέον ώρα δηλαδή για μια νέα διεύθυνση email, βασικά για δυο, μια για πολύ σημαντικές υπηρεσίες, όπως τράπεζες κ.α. και μια για οτιδήποτε άλλο περίεργο. Θα μπεις σε μια φάση μετάβασης στο νέο email παίρνοντας μια μια τις υπηρεσίες και αλλάζοντας το email, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και forward rules για να συνεχίσεις να λαμβάνεις στη νέα σου διεύθυνση κάποια emails αν παραστεί ανάγκη. Είναι πραγματικά πόνος να αλλάξεις μια διεύθυνση email ή αριθμό κινητού. Αλλά αν λαμβάνεις πλήθος επιβλαβών spam emails ήρθε η ώρα να το κάνεις. Ειδάλλως δοκίμασε και αυτό εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.