Στη σφαίρα των κινητών τηλεφώνων με κάμερα υψηλής τεχνολογίας, τα Galaxy S23 Ultra και Galaxy S24 Ultra της Samsung ξεχωρίζουν ως κορυφαίοι διεκδικητές. Διαθέτοντας δύο οπίσθιους τηλεφακούς και έως και 100x Space Zoom, αυτές οι flagship συσκευές μοιράζονται εντυπωσιακές ομοιότητες στο σχεδιασμό και την απόδοση. Ωστόσο, μια βασική διαφορά μεταξύ τους μπορεί να γείρει τη ζυγαριά υπέρ της τελευταίας πρότασης της Samsung.

Σε μια μάχη των δυνατοτήτων των τηλεφακών, το Android Authority αντιπαραθέτει το οπτικό ζουμ 5x και τον αισθητήρα 50MP του Galaxy S24 Ultra με το δοκιμασμένο οπτικό ζουμ 10x και τον αισθητήρα 10MP του Galaxy S23 Ultra.

Πριν εμβαθύνουμε στα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα συστήματα κάμερας αυτών των ισχυρών κινητών Android smartphone. Το Samsung Galaxy S23 Ultra διαθέτει τον γνωστό οπτικό τηλεφακό 10MP 10x, ενώ ο διάδοχός του, το Galaxy S24 Ultra, εισάγει έναν οπτικό τηλεφακό 50MP 5x. Αυτή η αλλαγή υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μικρότερο βάθος πεδίου, αν και με μικρότερα μεμονωμένα pixel.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν κύριες κάμερες 200MP, τηλεφακούς 10MP 3x, αισθητήρες 12MP ultrawide, και κάμερες selfie 12MP σε punch hole. Οπότε, η απόδοση μέχρι και το 3x ζουμ παραμένει σταθερή και στα δύο μοντέλα, σύμφωνα και με όσα έχει αναφέρει η ίδια η κατασκευάστρια.

Η πραγματική δοκιμασία βρίσκεται πέρα από το όριο του 3x ζουμ. Στο 5x ζουμ, το Samsung Galaxy S24 Ultra αξιοποιεί την υψηλότερη ανάλυση και τις δυνατότητες οπτικού ζουμ, παράγοντας πιο ευκρινείς, πιο φυσικές εικόνες σε σύγκριση με το Galaxy S23 Ultra και το ψηφιακό ζουμ με επεξεργασία.

Ακόμη και στο 6x ζουμ, όπου και τα δύο τηλέφωνα καταβάλλουν πρόσθετη προσπάθεια, το Galaxy S24 Ultra διατηρεί την υπεροχή του, παρέχοντας πιο πλούσια χρώματα και πιο λεπτές λεπτομέρειες. Η δυνατότητα του νεότερου αισθητήρα να περικόπτει από το κέντρο του εξασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, ξεπερνώντας την απόδοση του Galaxy S23 Ultra.

Ωστόσο, στο ζουμ 10x, τα πράγματα αλλάζουν ελαφρώς. Το Samsung Galaxy S23 Ultra, με τον αισθητήρα 10MP, αποτυπώνει περισσότερες λεπτομέρειες και προσφέρει ένα πιο ανοιχτόχρωμο προφίλ, ξεπερνώντας το Galaxy S24 Ultra σε ορισμένα σενάρια.

Τελικά, η απόφαση της Samsung να μεταβεί σε αισθητήρα οπτικού ζουμ 5x φαίνεται δικαιολογημένη, καθώς οι περισσότεροι χρήστες συνήθως λειτουργούν στο εύρος 3x έως 5x ζουμ. Ενώ το Galaxy S24 Ultra κυριαρχεί στα μικρότερα μήκη ζουμ, το Galaxy S23 Ultra έχει τον δικό του λόγο ύπαρξης, για όσους επιθυμούν μεγαλύτερες δυνατότητες οπτικού ζουμ.

Εν κατακλείδι, αυτή η τηλεφωτογραφική αναμέτρηση υπογραμμίζει τις αποχρώσες διαφορές μεταξύ του Galaxy S24 Ultra και του προκατόχου του. Αν και το πρώτο υπερέχει στα περισσότερα σενάρια, το δεύτερο εξακολουθεί να υπερέχει σε συγκεκριμένες καταστάσεις, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Akrivos opos to eipes. Htan mia lathos kinisi.
    Akoma eimai eknevrismenos pou xathike to 10x, opos k polloi alloi fantazomai. Oi fotografies se makrines apostaseis einai ksekathara ipodiesteres. Aparadextoi!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.