Αποδεικνύεται ότι η τραγουδίστρια της ποπ Dua Lipa έχει επίσης podcast – στις μέρες μας, ποιος δεν έχει; – και είχε καλεσμένο τον CEO της Apple Tim Cook. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι έχει πιο σημαντικά πράγματα στην ατζέντα του, αλλά η εμφάνιση σε ένα podcast δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι και μια ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις. Οι δυο τους μίλησαν για 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων το στέλεχος μίλησε για την προσωπική του ζωή, την καριέρα του στην Apple, τη φιλανθρωπία, το περιβάλλον, και άλλα.

Ο Tim Cook μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και την παιδική του ηλικία, είπε ότι πάντα ήθελε να έχει μια καλή δουλειά, καθώς προερχόταν από μια ταπεινή οικογένεια. Αποκάλυψε ότι, ως έφηβος, μοίραζε εφημερίδες στη γειτονιά του στη μέση της νύχτας και δούλευε ψήνοντας μπιφτέκια για να εξοικονομήσει χρήματα για το κολέγιο. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Auburn, εργάστηκε για 12 χρόνια στην IBM και στη συνέχεια εντάχθηκε στην Apple το 1998. Όταν ρωτήθηκε για τον Steve Jobs, ο Tim Cook είπε ότι “ο Steve ήταν πρωτότυπος” και ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να δημιουργήσει την Apple. Το στέλεχος είπε επίσης ότι “αν ο Steve ήταν ζωντανός, θα ήταν ακόμα διευθύνων σύμβουλος”.

Κάποια στιγμή, η τραγουδίστρια ρώτησε τον Tim Cook για την υπερβολική χρήση των smartphones, ειδικά από τους νεότερους. Ο CEO συμφώνησε ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τη χρήση smartphone, γι’ αυτό και η Apple δημιούργησε τη λειτουργία Screen Time. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η στιγμή που κατάλαβες ότι κάτι πρέπει να γίνει ήταν όταν αντιλήφθηκε πόσες ειδοποιήσεις λάμβανε μέσα στην ημέρα. Επίσης, όταν η τραγουδίστρια τον ρώτησε αν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κοβάλτιο στα iPhone 15 δεν είναι αποτέλεσμα παιδικής εργασίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Tim Cook διαβεβαίωσε την Dua Lipa ότι τα παιδιά δεν εξορύσσουν κοβάλτιο στο Κονγκό.

Συνέχισε, εξηγώντας ότι η Apple ασχολείται όλο και περισσότερο με την πρακτική της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών για τις συσκευές της, οπότε νέα εξόρυξη χρειάζεται όλο και λιγότερο. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι για τα προϊόντα που εξακολουθούν να εξορύσσουν υλικά, εφαρμόζουν ένα αυστηρό επίπεδο εντοπισμού στην αλυσίδα εφοδιασμού μέχρι το ορυχείο και το μεταλλουργείο για να βεβαιωθούν ότι δεν εμπλέκεται παιδική εργασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.