Όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα. Δεν μιλάμε με αγνώστους και σίγουρα δεν τους δίνουμε προσωπικά μας δεδομένα. Δεν πατάμε σε links που δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται και άλλες βασικές αρχές. Ωστόσο, οι κανόνες για το dark web είναι εντελώς διαφορετικοί και εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Dark Web είναι ένα μέρος του διαδικτύου που χαρακτηρίζεται από ανωνυμία, για αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται εκτός από άτομα που θέλουν να πάρουν πληροφορίες για πράγματα που δεν κυκλοφορούν εύκολα στο κανονικό διαδίκτυο ή από άτομα που θέλουν να δώσουν πληροφορίες, κρύβοντας όμως την ταυτότητά τους. Αυτή η ανωνυμία όμως είναι που κάνει το Dark Web μέρος που οι παράνομες δραστηριότητες είναι σε έξαρση. Κυριολεκτικά μπορείς να βρεις τα πάντα, όσο αρρωστημένα και αν είναι. Για αυτό δεν υπάρχει λόγος να μπείτε και δεν θα πρέπει να το κάνετε χωρίς να ξέρετε πως να κρύψετε την ταυτότητά σας επαρκώς.

Ο TikToker και YouTuber AustinVro έχει δημιουργήσει μια σειρά από βίντεο σχετικά με το Dark Web. Εκεί έχει βρει απίστευτα πράγματα, που θα κάνουν την τρίχα σας να σηκωθεί. Εμείς κάνοντας έρευνα στο υλικό του, είδαμε πως έχει πέσει όντως σε πολύ αρρωστημένα πράγματα, ενώ έχει συνομιλήσει με άλλους χρήστες του Dark Web, που ήταν πολύ διαταραγμένα άτομα.

Dark Web

Για παράδειγμα, σε ένα από τα βίντεο του, μπήκε σε chatroom στο dark web μιλώντας με τυχαίους ανθρώπους στον κόσμο. Θα μου πείτε αυτό είναι σύνηθες και στο κανονικό ίντερνετ, τι διαφορά έχει εκεί; Η διαφορά είναι πως στο dark web δεν υπάρχουν κανόνες. Ο συνομιλητής μας μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία για κάθε παράνομη δραστηριότητα ή για να χορτάσει τις αρρωστημένες του ορέξεις του.

Ο AustinVro μάλιστα σε μια από τις συνομιλίες του, έπεσε σε έναν τύπο που του προσέφερε την επιλογή για να ανοίξει κάμερα επί πληρωμή και να μπει σε παιχνίδι ρόλων με τις κόρες του.

@austinvro Joining a Chatroom on the Dark Web😳 #fy #fyp #viral #scary #darkweb #scarystories #austinvro #horror #scarytok ♬ original sound – austinvro

Σε άλλες συνομιλίες που είχε, απέκτησε διευθύνσεις για τα RED Rooms, τα οποία είναι κανάλια στα οποία αρρωστημένα άτομα πληρώνουν τεράστια ποσά της τάξεως των 20.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν ζωντανά βιασμούς, βασανιστήρια και δολοφονίες. Σε αυτά τα δωμάτια δε μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε που δεν έχει επαφές με το κύκλωμα, καθώς απαιτούν πρόσκληση από τους “παλιούς”. Μάλιστα μία απότ ις συνομιλίες ήταν τηλεφωνική συνέντευξη, με τον χρήστη να παραδέχεται πως πλήρωσε 20.000 ευρώ σε RED Rooms, ενώ παραδέχθηκε πως ψάχνει για παιδική πορνογραφία.

Όμως ακόμα και τα RED Rooms, όσο και αν ακούγονται σαν μύθος, χρήστες με τους οποίους συνομίλησε ο AustinVro θεωρούν πως είναι κάτι πολύ κοινό και πως υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στο Dark Web. Ένας άλλος χρήστης του ανέφερε πως υπάρχει αγορά που πουλάνε νεογέννητα βρέφη και αυτό ήταν κάτι που προσωπικά μας σήκωσε την τρίχα.

Στα βίντεο του αναφέρει περιστατικά με κανίβαλους και άλλα αρρωστημένα σκηνικά. Στο βίντεο παρακάτω έχει 8 από τα βίντεό του γύρω από το Dark Web.

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως το Dark Web αναπτύχθηκε με κεφάλαια από το Αμερικάνικο Ναυτικό εξαρχής για να διασφαλίσει τις επικοινωνίες του. Όμως δεν έμεινε σε αυτό, αλλά χρησιμοποιήθηκε και από το κοινό που ήθελε να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του.

Ναι, υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες στο Dark Web, αλλά από τη άλλη εξασφαλίζει τις επικοινωνίες ατόμων που ζουν σε χώρες με καθεστώτα, επιτρέπει την ανωνυμία σε πληροφοριοδότες, ενώ περιέχει και πολλές σελίδες που δημοσιεύουν νέα χωρίς λογοκρισία.

Χάκερ με 30 χρόνια εμπειρίας αποκαλύπτει τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχει δει στο dark web

Σαν ιδέα είναι τρομερή το να έχεις πλήρη ανωνυμία και προστασία της ιδιωτικότητα, όμως αυτά που προσφέρει είναι και αυτά που εκμεταλλεύονται από μικροαπατεώνες μέχρι τεράστια κυκλώματα που βλάπτουν κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τρομοκρατικές ομάδες.

Εμείς για άλλη μια φορά δεν σας συνιστούμε να περάσει καν από το μυαλό σας να μπείτε για να δείτε. Χρειάζονται κάποιες γνώσεις για να παραμείνετε ανώνυμοι και ασφαλείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.