Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, σύμφωνα με τη NASA, εντόπισε κάτι περίεργο και άγνωστο πάνω από την επιφάνεια της Γης μετά από ένα καταστροφικό τυφώνα, ο οποίος έπληξε την ακτή της Φλόριντα το περασμένο Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σύμφωνα με τη NASA κάποιο είδος κυμάτων περίπου 55 μίλια πάνω από τον πλανήτη μας, σε ένα στρώμα της ατμόσφαιρας το οποίο ονομάζεται μεσόσφαιρα. Το στρώμα αυτό της ατμόσφαιρας βρίσκεται 31 έως 55 μίλια πάνω από το έδαφος και μπορεί να διαταραχθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

NASA κύματα τυφώνας

Την ημέρα που χτύπησε ο τυφώνας Helene, τα όργανα της NASA παρατήρησαν σημάδια ενός τύπου ατμοσφαιρικού κύματος. Σύμφωνα με τη NASA, μάλιστα, η παρατήρηση αυτή δίνει μια νέα διάσταση στον τρόπο οι καταιγίδες επηρεάζουν το στρώμα της ατμόσφαιρας ακόμη και σε σε τεράστια ύψη. Ο εξοπλισμός που ανίχνευσε αυτό το φαινόμενο είναι το Atmospheric Wave Instrument, γνωστό ως AWE, το οποίο εγκαταστάθηκε το 2023. Ο ρόλος του AWE είναι να αποκαλύπτει τις συνδέσεις μεταξύ των επιφανειακών καταιγίδων και της ανώτερης ατμόσφαιρας.

Αύξηση σοκ των κρουσμάτων συγκεκριμένης ασθένειας σε παιδιά στην Ελλάδα!

Πριν από το AWE, τα μοτίβα αυτά μπορεί να είχαν περάσει απαρατήρητα σύμφωνα με τους ειδικούς. Ακόμη, η παρατήρηση αυτών των κυμάτων κατέστη δυνατή από ένα σύνολο τηλεσκοπίων γνωστά ως Advanced Mesospheric Temperature Mapper (AMTM). Η παρουσία αυτών των κυμάτων μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες προβλέψεις, όχι μόνο για τον καιρό αλλά και για το τι συμβαίνει στο διάστημα. Αυτού του είδους οι πληροφορίες μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην τεχνολογία και στα δίκτυα στα οποία βασιζόμαστε καθημερινά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ φυσικό από το διαστημικό σταθμό να βλέπουν περισσότερα και καλύτερα. Λιγότερες ατμοσφαιρικές παρεμβολές !!!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.