Οι μυστικοπαθείς δραστηριότητες της Κίνας στο διάστημα έχουν τραβήξει για άλλη μία φορά τα βλέμματα. Οι Ομάδες Διαστημικής Ενημέρωσης της Αμερικανικής Διαστημικής Δύναμης εντόπισαν νέα αντικείμενα που απελευθερώνονται από το μυστικό διαστημικό αεροπλάνο της Κίνας.

Αυτό το μυστικό όχημα, το οποίο εκτοξεύτηκε ξανά σε τροχιά στις 14 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε τροχιά για πάνω από 160 ημέρες, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί πολλές πληροφορίες σχετικά με την αποστολή του. Επιπλέον, η απελευθέρωση ενός μυστηριώδους αντικειμένου σε τροχιά στις 24 Μαΐου προκάλεσε εικασίες και ανησυχία μεταξύ εμπειρογνωμόνων και αξιωματούχων.

Ο Jonathan McDowell, γνωστός ανιχνευτής διαστημικής δραστηριότητας από το Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, ήταν ο πρώτος που σημείωσε αυτό το πρόσφατα απελευθερωμένο αντικείμενο της Κίνας.

Πρότεινε ότι θα μπορούσε να είναι μια ανάπτυξη υποδορυφόρου ή ένα κομμάτι υλικού που εκτινάχθηκε πριν από το τέλος της αποστολής και την αποπροσγείωση του διαστημοπλοίου της Κίνας. Η έλλειψη διαφάνειας γύρω από τις διαστημικές δραστηριότητες της Κίνας έχει τροφοδοτήσει τις υποψίες σχετικά με τις προθέσεις και τις δυνατότητές της.

Καθώς πρόκειται για την τρίτη αποστολή της Κίνας στην οποία συμμετέχει το μυστικό διαστημικό αεροπλάνο, γίνονται συγκρίσεις με το αμερικανικό διαστημόπλοιο X-37B, το οποίο πραγματοποιεί αποστολές από το 2010.

Η εκτεταμένη διάρκεια αυτών των αποστολών, με μία εξ αυτών να διαρκεί 276 ημέρες, υποδηλώνει μια σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων παρόμοιων με αυτές που χρησιμοποιούν άλλα έθνη στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Κίνα στέλνει στο διάστημα τον πρώτο πύραυλο μεθανίου με φορτίο [Βίντεο]

Η συνεχής απελευθέρωση μυστηριωδών αντικειμένων σε τροχιά από το μυστικό διαστημόπλοιο της Κίνας αυξάνει την ίντριγκα γύρω από τις δραστηριότητές της. Ενώ οι εντάσεις και ο ανταγωνισμός στο διάστημα συνεχίζουν να αυξάνονται, είναι επιτακτική ανάγκη για τα έθνη να διατηρούν τη διαφάνεια και την ανοιχτή επικοινωνία για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και πιθανές συγκρούσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.