Πριν λίγες ώρες εκτοξεύτηκε ο πρώτος πύραυλος μεθανίου, που έθεσε σε τροχιά τρείς νέους δορυφόρους για την Κίνα. Το νέο είδος πύραυλου δημιούργησε η LandSpace Technology, μια ιδιωτική εταιρία και ήταν η πρώτη δοκιμή πυραύλου που χρησιμοποιεί ένα μίγμα μεθανίου και αζώτου για εμπορικές απογειώσεις.

Η χρήση μεθανίου σαν καύσιμο πυραύλων θα φέρει τεράστια μείωση στο κόστος των αποστολών και είναι πιο καθαρή από θέμα ρίπων, ενώ η καύση του είναι πιο αποδοτική.

Η επιτυχής εκτόξευση θα ενθαρρύνει περαιτέρω επενδύσεις στην ανάπτυξη πυραύλων με μεθάνιο σαν καύσιμο, ενώ σε συνδυασμό με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για τα κόστη, αλλά και το περιβάλλον.

Ο πύραυλος Zhuque-2 Y-3 εκτοξεύτηκε στις 11:39 GTM ap;o to Jiuquan Satellite Launch Center της Κίνας. Είναι η τρίτη αποστολή της LandSpace με τις άλλες δύο να πραγματοποιούνται νωρίτερα μέσα στο 2023, όμως είναι η πρώτη που είχε φορτίο και έθεσε σε τροχιά τους τρεις δορυφόρους.

Οι δορυφόροι τέθηκαν σε τροχιά σε υψόμετρο 460 χιλιομέτρων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για τον τύπο τους ή το βάρος τους. Ο συγκεκριμένος πύραυλος όμως μπορεί να φτάσει μέχρι τα 500 χιλιόμετρα κα να μεταφέρει φορτίο μέχρι 1.5 τόνο, με την εταιρία να ετοιμάζει εκδόσεις του με ικανότητα μεταφοράς 4 τόνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.