Αν έχεις μια Huawei ή Honor συσκευή που τρέχει EMUI, ίσως έχεις έρθει αντιμέτωπος με τον όρο Dropzone. Αλλά τι είναι στη πράξη το Dropzone και πως λειτουργεί; Το Dropzone είναι ένα feature διαχείρισης των ειδοποιήσεων που μπορεί να περιορίσει ή να εμποδίσει τα bubble notifications να εμφανίζονται στα apps. Είναι ιδίως χρήσιμο για εφαρμογές αποστολής άμεσων μηνυμάτων, όπως το Facebook Meseenger, όπου τα bubbles εμφανίζονται όταν βρίσκεσαι στο app επιτρέποντάς σου να δεις γρήγορα το μήνυμα.

Στα μενού των Huawei και Honor smartphones, το dropzone συχνά αναφέρεται ως “drawing over” οther apps. Είναι χρήσιμο, όχι μόνο για τις εφαρμογές μηνυμάτων αλλά και για τους launchers και τα τρίτα gesture navigation συστήματα.  Το Dropzone δεν εμφανίζεται στο Settings Menu αλλά αποτελεί τμήμα του phone manager app. Για να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό ακολούθησε τα βήματα:

  • Βρες το Huawei/Honor Optimizer app (σε μερικές συσκευές αποκαλείται Phone Manager0
  • Στη μέση της κάτω σειράς των επιλογών πίεσε το Dropzone.
  • Μπορείς έπειτα να ενεργοποιήσεις την εφαρμογή για συγκεκριμένες εφαρμογές ή να την απενεργοποιήσεις τελείως.

Όπως βλέπεις και στην εικόνα, το Dropzone δεν βρίσκεται στο σύνηθες Settings menu αλλά στο Optimizer app του EMUI. Μερικές φορές η εφαρμογή αποκαλείται Phone Manager

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.