Αν έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει το + στην ένδειξη του Wi-Fi του smartphone του τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στη συνέχεια του εν λόγω άρθρου. Το Wi-fi+ αποτελεί ένα feature ενσωματωμένο στις σύγχρονες εκδόσεις του Android που επιτρέπει το smartphone να συγκρίνει την ισχύ του Wi-Fi δικτύου που είναι διαθέσιμο όπως και του δικτύου κινητής και αυτόματα να ενεργοποιεί είτε το ένα είτε το άλλο.

Εν ολίγοις αν το δίκτυο κινητής είναι πιο ισχυρό από το δίκτυο Wi-Fi, τότε το τηλέφωνο θα πραγματοποιήσει αυτόματα την απενεργοποίηση του Wi-Fi και θα συνδεθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το κύριο πλεονέκτημα του Wi-Fi+ είναι ότι διασφαλίζει τη συνεχή πρόσβαση του smartphone σου στο internet, είτε μέσω δικτύου κινητής, είτε μέσω Wi-Fi. Παράλληλα αν είναι ενεργοποιημένο και εισέλθεις σε μια περιοχή με ένα δημόσιο Wi-Fi δίκτυο, το τηλέφωνο αυτόματα θα μεταβεί σε αυτό.

Παράλληλα, αξιολογεί όλα τα διαθέσιμα δίκτυα και απενεργοποιεί το auto-connect για να αποφύγει τη σύνδεση της συσκευής σου σε ένα Wi-Fi δίκτυο που δεν είναι συνδεδεμένο στο internet. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν κοπεί το Wi-Fi έστω και στιγμιαία η συσκευή θα συνδεθεί σε δίκτυο κινητής χωρίς να σε ρωτήσει. Ο μόνος τρόπος για να μην γίνει είναι απλά να απενεργοποιήσεις συνολικά το Wi-Fi+.

Νέες ταυτότητες: Έτσι προστίθενται στο gov.gr wallet

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.