Η Huawei το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ban, με την ανησυχία του κόσμου να είναι έκδηλη. Και είναι μια κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και πλήθος ερωτημάτων. Τι σημαίνουν όλα αυτά για τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά Android smartphones; Αναπτύσσει πραγματικά η Huawei το δικό της OS; Βασίζεται στο Android; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Android χωρίς τα Google Services;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, έχει δοθεί από την ίδια την Huawei και έχει αναπαραχθεί από εμάς σε μια προσπάθεια να μάθει ο κόσμος και να τα ξεκαθαρίσει στο μυαλό του. Σας παραπέμπουμε στο άρθρο της Huawei όπου ξεκαθαρίζει η ίδια την κατάσταση για το τι θα συμβεί. . Όσον αφορά το custom λειτουργικό της Huawei, αξίζει να αναφερθεί ότι το Android είναι ανοικτού κώδικα, με απλά λόγια ο καθένας μπορεί να το πάρει και να το τροποποιήσει. Η Google έχει τον έλεγχο στις εκδόσεις του Android που έρχονται με το Google Services framework ενσωματωμένο, αλλά ο καθένας μπορεί να πάρει την τελευταία και πιο πρόσφατη open source έκδοση του Android και να την βάλει στις συσκευές του.

Πόσο βιώσιμο όμως είναι κάτι τέτοιο, ή με άλλα λόγια, τι χάνεις όταν δεν έχεις το Google Framework στις συσκευές σου.

Το Google services framework είναι ένα πακέτο apps και APIs, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο Android λειτουργικό σύστημα. Επομένως, ακόμη και αν δεν σε νοιάζει για τα Google apps, θα πρέπει να ανησυχείς για τα APIs.Για παράδειγμα υπάρχει το Firebase Cloud Messaging. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα η οποία λειτουργεί αποκλειστικά στο Google Framework και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εφαρμογές που θέλουν να δώσουν push notifications. Βασικά, είναι η #1 επιλογή των developers που θέλουν να δημιουργήσουν chat apps, email apps και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν notifications.

Επιπλέον, χάνεται η δυνατότητα συγχρονισμού δεδομένων με το λογαριασμό σου, επαφές, ημερολόγια, backups. Θα πρέπει να βρεις εναλλακτικά apps για το καθένα από αυτά τα features. Επιπροσθέτως, η πλατφόρμα Google Play Games είναι επίσης συνδεδεμένη στενά με το Framework. Χωρίς αυτήν, δεν μπορείς να συνδεθείς στα παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί να λειτουργούν με accounts και δεν μπορείς να τρέξεις multiplayer τίτλους.

Το Camera2 API επίσης είναι πολύ σημαντικό. Οι κατασκευαστές συσκευών μπορούν να δημιουργήσουν ελέυθερα το δικό τους camera app χωρίς να εξαρτώνται σε αυτό. Ωστόσο, οι developers εφαρμογών όπως το Snapchat, Instagram Facebook βασίζονται σε αυτό για τις επιδόσεις των καμερών εντός των εφαρμογών τους. Μην ξεχνάς ακόμη και τα Location Services, τα εργαλεία που οι εφαρμογές χρησιμοποιούν για να εξακριβώσουν την τοποθεσία σου. Με άλλα λόγια η πλοήγηση και το location sharing θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα ή δεν θα λειτουργεί καθόλου. Και φυσικά δεν έχεις πρόσβαση στο Google Play Store, που σημαίνει αδυναμία downloading εφαρμογών και αυτόματων ενημερώσεων.

Υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές για τις συσκευές που δεν έχουν Google Services. Για παράδειγμα τα Yalp Store ή το APKMirror, που σου επιτρέπουν το downloading των εφαρμογών και την εγκατάστασή τους, ή proξects σαν το microG που προσπαθεί να επαναφέρει ή και να αντικαταστήσει ορισμένα APIs για να σου προσφέρει την πλήρη λειτουργικότητα της συσκευής σου. Στην Κίνα, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, όπως το Baidu, Tencent QQ και άλλες, που παρέχουν τα δικά τους APIs, messengers και τα δικά τους app stores στους κατόχους Android συσκευών. Στις δυτικές αγορές όμως, θα πρέπει να εξοπλιστείς με αρκετή υπομονή. Θα πρέπει να βρίσκεις συνεχώς λύσεις για τα προβλήματα που θα προκύπτουν, να ενημερώνεις μόνο σου τις εφαρμογές, ή και να εγκαταλείψεις οριστικά άλλες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή πολλά μας τα χάνουν κάνει οι Αμερικάνοι καλό είναι όλοι να έχουμε και κανα NOKIA Εάν θέλουμε Επικοινωνία με κλήσεις και μηνύματα γιατί όλα τα ελέγχουν και όλα τα παρακολουθήσουν με τα έξυπνα κινητά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.