Όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή από ένα επίσημο marketplace, όπως για παράδειγμα το Google Play, η αλήθεια είναι πως υποθέτεις ότι είσαι ασφαλής. Όμως, πιο συχνά από ότι φαντάζεται, εφαρμογές που δείχνουν αθώες (και δεν είναι) έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Play Store.

Τέλος η winbank: Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσιάζει το νέο Piraeus e-banking – Οι εφαρμογές για κινητά

ThreatLabz

Η Zscaler ThreatLabz ανακάλυψε περισσότερες από 90 επιβλαβείς εφαρμογές να βρίσκονται στο Play Store και έχουν κατέβει περισσότερες από 5.5 εκατομμύρια φορές. Οι εφαρμογές αυτές περιελάμβαναν ποικίλες οικογένειες malware, όπως Joker, Adware, Facestealer, Anatsa και Coper.

Δυο συγκεκριμένες εφαρμογές που συνδέονται με το Antasa malware είναι τα PDF Reader & File Manager και QR Reader & File Manager, τα οποία κατέβηκαν περισσότερες από 70.000 φορές. Τα υπόλοιπα 88 apps δεν αποκαλύπτονται, με το report να επισημαίνει απλά ότι 39% αυτών βρίσκονται στη κατηγορία των εργαλείων, το 20% στη κατηγορία personalisation, το 13% στη κατηγορία Photography και οι υπόλοιπες ανήκουν στις κατηγορίες Productivity, Health & Fitness, Communication, Art & Design και Entertainment.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.