Η σειρά Pixel 6 της Google σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Google, προσφέρει ένα Pixel smartphone χωρίς Qualcomm Snapdragon επεξεργαστή, καθώς θα τοποθετήσει στο εσωτερικό του το Tensor chip το οποίο είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες. Φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε κάπως την Qualcomm, καθώς η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε ένα νέο red flag meme στο Twitter για να την πει στην Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει ένα custom chipset στα τηλέφωνα-ναυαρχίδες της το 2021, αλλά είναι το πιο πρόσφατο brand  που το κάνει. Είναι επίσης η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ένα custom chipset στις ναυαρχίδες της αυτή τη στιγμή, καθώς τόσο η Huawei όσο και η Samsung χρησιμοποιούν ένα μείγμα από custom και Qualcomm SoCs στις ναυαρχίδες τους.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η Qualcomm δημοσίευσε αυτό το tweet, όταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Google κατασκευάζει το δικό της chipset είναι η μεγαλύτερη δέσμευση για ενημερώσεις λογισμικού. Η δέσμευση της Qualcomm για ενημερώσεις λογισμικού είναι παραδοσιακά καλύτερη από άλλες εταιρείες, όπως τις Mediatek και Unisoc, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται της Apple.

Ωστόσο, θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε, ότι η Google και η Qualcomm είχαν ανακοινώσει μια συνεργασία που προέβλεπε τέσσερα χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια διορθώσεων ασφαλείας για τα Snapdragon. Όμως αυτό ισχύει για νέους επεξεργαστές, όπως ο Snapdragon 888, με την υποστήριξη οικονομικών chip να έρχεται στη συνέχεια.

H Apple κυρίαρχη!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαρας το πραγμα. Η ετησια αποστολη ολοκληρωμενων απο την qualcomm προς την google ηταν μια μεγαλη νταλικα. Η goolge δεν πουλαει καταναλωτικα smartphones. Απλα “προσφερει” beta testing συσκευες, σε χαμηλες τιμες ….

  2. Beta testing τιμές σε χαμηλές τιμές; μάλλον κατάλαβα λάθος γιατί όλες οι Google συσκευές είναι πανάκριβες με απαρχαιωμένο hardware τα τελευταία χρόνια και mid range. Επίσης καλά να πάθει η Qualcomm όταν τόσα χρόνια ήταν υπεύθυνη που έμεναν πίσω τα updates. Θα μου πεις και ποιος είναι καλύτερος η mediatek; προφανώς όχι αλλα φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει να ασχοληθούν παραπάνω λόγω κόστους λογικά.

    Όπως και να έχει αν δεν αλλάξει πορεία βλέπω όλοι να υιοθετούν custom soc ακόμα και η samsung να στηρίζεται μόνο στα δικά της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.