Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Spotify έκανε tease το streaming lossless ήχου, που υποτίθεται να προσέφερε σε όσους θέλουν να πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο. Αν και από τότε δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή, και η συνδρομή για το lossless ήχο παραμένει άφαντη, νέα αναφορά λέει ότι η HiFi συνδρομή του Spotify έχει τεθεί σε προτεραιότητα και μπορεί να είναι διαθέσιμη σύντομα με 5 δολάρια παραπάνω στη μηνιαία συνδρομή.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, εσωτερική πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της Spotify αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές από τότε που άρχισαν οι πρώτες φήμες να αναδεύονται, πριν από χρόνια. Η εν λόγω έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία θα τοποθετήσει τη συνδρομή HiFi ως πρόσθετο πλάνο συνδρομής. Αυτό το πλάνο θα κοστίζει 5 δολάρια περισσότερα από το τρέχον βασικό πρόγραμμα της πλατφόρμας.

Αυτή η είδηση ακολουθεί την ανακοίνωση της Spotify για αυξήσεις τιμών κατά 1 δολάριο, με τη βασική συνδρομή να φτάνει πλέον τα 10.99 δολάρια τον μήνα για έναν ατομικό λογαριασμό. Αν η αναφορά ισχύει, τότε το HiFi πλάνο του ατομικού λογαριασμού με το lossless ήχο στο Spotify θα κοστίζει στον χρήστη 15.99 δολάρια τον μήνα. Αυτό αποτελεί μεγάλη έκπληξη, για διάφορους λόγους.

Αρχικά, αυτό το πλάνο θα μπορούσε να κοστίζει κάπου στα 20 δολάρια, με δεδομένες τις προηγούμενες τιμές τις πλατφόρμας. Ωστόσο, μπορεί η ξαφνική αύξηση στα υπάρχοντα πλάνα να αποτελεί προσπάθεια μείωσης της διαφοράς τιμών μεταξύ των πλάνων και ταυτόχρονα την εξισορρόπηση του περιθώριου κέρδους. Έτσι, η Spotify μπορεί να πουλάει το HiFi πλάνο με το lossless ήχο σε μία πιο λογική τιμή από την αναμενόμενη.

Έπειτα, ο ανταγωνισμός κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα, με κάποιες προτάσεις να είναι πιο κάτω και να έχουν κερδίσει την εύνοια του κοινού. Οπότε, αν η Spotify έκανε είσοδο με μία πολύ ακριβή υπηρεσία, τότε θα έχανε αυτόν τον “αγώνα” από πρώτο χέρι. Μένει να δούμε κατά πόσο το κοινό της πλατφόρμας είναι διατεθειμένο να πληρώσει αυτό το ποσό, είτε το θεωρούμε μεγάλο, είτε όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο HiFi πλάνο του Spotify δεν θα προσφέρει μόνο lossless ήχο. Όσοι το πληρώνουν θα έχουν επίσης πρόσβαση σε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει να δημιουργούν προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής για μελλοντικές ημερομηνίες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Η εφαρμογή θα προσπαθήσει ακόμη και να δημιουργήσει λίστες αναπαραγωγής βάσει προβλέψεων. Αν και δεν έγινε γνωστή ακριβής ημερομηνία διάθεσης, ακούγεται ότι το Spotify είναι επιτέλους έτοιμη να κυκλοφορήσει το νέο HiFi πλάνο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.