Σύμφωνα με άρθρο της naftemporiki.gr, το πάγιο αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για αύξηση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα διεθνώς ορισμένα τίθεται επί τάπητος στο υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δυνατότητα κατάργησης συμβολαίων χωρίς ποινή στη Vodafone λόγω αυτών των αλλαγών

Αυτή τη στιγμή, τα όρια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι στο 70% σε σχέση με τις διεθνείς οδηγίες και στο 60% όταν η κεραία είναι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την περίμετρο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων.

Οι εταιρείες κινητής θεωρούν την εν λόγω διαδικασία ως καίριο βήμα για την πλήρη αξιοποίηση του φάσματος συχνοτήτων 5G και τη μετάβαση σε πλήρως αυτόνομα δίκτυα 5G (5G Stand Alone – 5G SA).

Φυσικά πρόκειται για μια απόφαση με τεράστιο πολιτικό κόστος, καθώς η τεχνοφοβία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα το όλο θέμα θα προσφέρει και μια ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση που θα παρασύρει ακόμη περισσότερους πολίτες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.