Πόσες φορές έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να γίνει αόρατος; Άλλωστε παραμένει μια από τις πιο συνηθισμένες υπερδυνάμεις που θέλουν οι περισσότεροι. Τώρα γίνεται με έναν HarryPotterικό τρόπο, αφού δημιουργήθηκε μια νέα τεχνολογία στην Κίνα, με το όνομα InvisDefense Coat που μπορεί να εξαφανίσει το ανρθώπινο σώμα από τα μάτια του κόσμου.

Η είδηση κυκλοφόρησε στην South China Morning Post και μιλάει για έναν μανδύα, που εξαφανίζει όποιον τον φοράει. Αναπτύχθηκε για να μπορούνοι πολίτες να κρύβονται από τις κάμερες που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα, ώστε να παρακολουθούνται και να βαθμολογούνται οι πολίτες με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η παρουσίαση της νέας τεχνολογίας έγινε στην Σανγκαη, όπου ο αναγνωρισμένος φυσικός Chu Junhao, ανέβηκε στην σκηνή και παρουσίασε τον μανδύα από διάφορα υλικά. Όταν κράταγε τον μανδύα, τα πόδια του γινόντουσαν αόρατα, ενώ φαινόντουσαν όλα τα άλλα πίσω από αυτά.

Τρέξε άμεσα για ΔΕΗ myHome online – Μόλις ανακοινώθηκε μειωμένη τιμή

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί κυρτούς κυλινδρικούς φακούς, που είναι τοποθετημένοι σε ένα φύλο σαν χαρτί και αλλάζουν την πορεία του φωτός. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξαφανήσει τα αντικείμενα που βρίσκονται από πίσω του, συρρικνώνοντάς τα.

Η εφαρμογή αυτή μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, με αρκετές από αυτές να είναι δυστυχώς στον τομέα του στρατού, είτε για οχήματα είτε για προσωπικό.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης παρακάτω.

https://twitter.com/pmcafrica/status/1731331203872199156

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.