Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε foldable συσκευές εδώ και αρκετό καιρό, αλλά φαίνεται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την πρώτη συσκευή της εταιρείας σύντομα. Ωστόσο, ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Apple στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορίου των ΗΠΑ (USPTO) υποδεικνύει έναν πιθανό τομέα διαφοροποίησης του πρώτου foldable iPhone ή iPad από τα άλλα αναδιπλούμενα της αγοράς.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια συσκευή με αυτοθεραπευόμενη αναδιπλούμενη οθόνη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές, tablet, smartphones, οθόνες ή wearables. Το αυτοθεραπευόμενο υλικό που αναφέρεται στα έγγραφα λέγεται ότι μπορεί να θεραπεύσει γρατσουνιές και χτυπήματα, είτε σε ολόκληρο το στρώμα κάλυψης της οθόνης, είτε μόνο στο εύκαμπτο/καμπτό τμήμα της.

Η Apple περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα συμβαίνει αυτή η διαδικασία επούλωσης, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να συμβεί αυθόρμητα μέσα στο στρώμα του αυτοθεραπευόμενου υλικού ή να ξεκινήσει από εξωτερικά ερεθίσματα όπως θερμότητα, φως, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα. Η Apple θέτει επίσης το ενδεχόμενο θεραπείας που προκαλείται από θερμότητα κατά τη διάρκεια ενσύρματης /ασύρματης φόρτισης του foldable iPhone/iPad ή σε προκαθορισμένο πρόγραμμα.

Η τεχνολογία αυτοθεραπείας έχει ήδη παρατηρηθεί σε gadgets όπως τα smartphones G Flex και G Flex 2 της LG στα μέσα της δεκαετίας του 2010. Όμως, το χαρακτηριστικό αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τις αναδιπλούμενες οθόνες τηλεφώνων λόγω της πλαστικής τους φύσης που τις καθιστά πιο ευαίσθητες στις γρατζουνιές σε σύγκριση με τις παραδοσιακές γυάλινες οθόνες. Ωστόσο, είναι απίθανο η τεχνολογία αυτή να είναι αποτελεσματική έναντι πιο σοβαρών ζημιών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η πατέντα είναι απλώς υποθετική σε αυτό το σημείο και δεν εγγυάται ότι η Apple θα ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία σε μια μελλοντική αναδιπλούμενη συσκευή. Παρ’ όλα αυτά, αν η Apple αποφασίσει να εφαρμόσει αυτό το χαρακτηριστικό σε ένα foldable iPhone, θα προσθέσει αναμφίβολα άλλη μια καινοτόμο πτυχή στη σειρά προϊόντων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.