Όταν η Samsung παρουσίασε τα foldable smartphone με το αρχικό Galaxy Fold το 2019, έπρεπε πραγματικά να είσαι από τους πιο σοβαρούς θαυμαστές των νέων τεχνολογιών και της Samsung για να αγοράσεις ένα τέτοιο τηλέφωνο. Να θυμίσουμε ότι κόστιζε 2.000$ και είχε κάποια προβλήματα από την αρχή, τα περισσότερα εκ των οποίων η εταιρεία έλυσε αργότερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η συσκευή δεν έγινε ευρέως διαθέσιμη και λειτούργησε πιο πολύ ως πρότυπο αυτών των συσκευών. Η Samsung ήθελε να δείξει στον κόσμο τι ήταν δυνατό και πώς επρόκειτο να φέρει ξανά την επανάσταση στη βιομηχανία των smartphone.

Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το Galaxy Z Flip. Αυτό το foldable smartphone τράβηξε πραγματικά την προσοχή του κόσμου. Είχε οικεία μορφή, clamshell, εντυπωσιακή σχεδίαση, και έδινε την αίσθηση μιας συσκευής που μπορούσε να αντέξει τις απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης. Ωστόσο, στα 1.380$, φαινόταν λίγο πολύ ακριβό. Λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Galaxy Z Fold 2. Αν και κόστιζε ακόμα 2.000 δολάρια, τουλάχιστον οι βελτιώσεις ήταν αρκετά αξιοπρεπείς ώστε να κάνουν περισσότερους ανθρώπους να το αγοράσουν.

Κάπως έτσι, εκατομμύρια από τους πιο πιστούς πελάτες της Samsung σε όλο τον κόσμο αγόρασαν αυτές τις συσκευές. Ήταν αρκετά γενναίοι για να ψηφίσουν με το πορτοφόλι τους. Κατάλαβαν ότι αυτές οι συσκευές πρώτης γενιάς μπορεί να έχουν προβλήματα ανθεκτικότητας, αλλά υποστήριξαν πλήρως τη Samsung στην αποστολή της να αλλάξει ξανά τη βιομηχανία των smartphone. Η Samsung κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις πέρυσι με το Galaxy Z Fold 3 και το Galaxy Z Fold 3. Στα $1.799 και $999, και οι δύο αυτές συσκευές έλαβαν σημαντική μείωση τιμής. Έγιναν επίσης πιο ανθεκτικές και οι αναδιπλούμενες οθόνες έγιναν πιο ελαστικές. Αυτά είναι επίσης τα πρώτα foldable smartphone στον κόσμο που είναι ανθεκτικά στο νερό.

Αυτή τη φορά, φάνηκε ότι ακόμα και όσοι δεν είχαν foldable στο παρελθόν ήταν πλέον πρόθυμοι να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτές τις συσκευές. Η Samsung κατέληξε να πούλησε περισσότερες μονάδες από ό,τι περίμενε, τέτοια ήταν η ζήτηση για τα νέα της αναδιπλούμενα μοντέλα. Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει λάβει μια συνειδητή απόφαση να τοποθετήσει τα foldable smartphone της ως συσκευές premium. Οποιαδήποτε συσκευή κοστίζει περισσότερα από 900$ βρίσκεται στις premium και flagship κατηγορίες. Οι πελάτες κατανοούν ότι πληρώνουν υψηλό τίμημα όχι μόνο για την ειδική μορφή των συσκευών, αλλά και για τις προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας. Εκτιμούν επίσης ότι το να ξοδεύουν τόσα χρήματα σε ένα smartphone που διπλώνει τους ξεχωρίζει. Είναι σαν να είσαι μέλος ενός αποκλειστικού κλαμπ. Όσοι είναι μέσα θα προτιμήσουν να μην χάσουν αυτή την αποκλειστικότητα.

Υπήρξαν αρκετές φήμες που υποδηλώνουν ότι η Samsung μπορεί να ψάχνει να φτιάξει ένα φθηνότερο foldable smartphone. Πρόσφατες φήμες υποδηλώνουν ότι η Samsung πρόκειται να κυκλοφορήσει foldable smartphone που θα είναι φθηνότερα από 800$ έως το 2024. Αυτές οι συσκευές προφανώς θα κυκλοφορήσουν με την επωνυμία Galaxy A, μια σειρά που είναι διάσημη για τις προσφορές μεσαίας κατηγορίας και τις προσιτές τιμές. Αυτό θα αφαιρέσει την αποκλειστικότητα της αναδιπλούμενης μορφής από τους πελάτες που αγοράζουν ένα Galaxy Z Fold ή Galaxy Z Flip. Δεν θα ήταν διαφορετικό από την αγορά ενός Galaxy A53 ή ενός Galaxy S22 Ultra. Η μορφή παίζει τον ίδιο ρόλο, μόνο οι προδιαγραφές είναι διαφορετικές. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εντάξει με το τι μπορεί να κάνει ένα Galaxy A53 για αυτούς, ώστε να μην αισθάνονται την ανάγκη να ξοδέψουν πάνω από 1.000$ σε ένα Galaxy S22 Ultra.

Η Samsung θα δημιουργήσει μια παρόμοια κατάσταση εάν κυκλοφορήσει τα αναδιπλούμενα Galaxy A. Εάν κάποιος είναι σε θέση να αποκτήσει την ίδια εμπειρία clamshell για 449$ που παρέχει ένα Galaxy Z Flip για 999$, και είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί με τις προδιαγραφές, είναι βασικά μέρος αυτού του αποκλειστικού κλαμπ, απλώς μπόρεσε να αποκτήσει ξοδεύοντας πολύ λιγότερα. Η καινοτομία και η μοναδικότητα των premium foldable smartphone της εταιρείας έχουν συμβάλει στην αυξανόμενη δημοτικότητα και τις πωλήσεις τους. Πολλοί πελάτες έχουν αγοράσει αυτές τις συσκευές ακριβώς για αυτό. Μπορεί να πιστεύουν ότι η Samsung μειώνει ουσιαστικά την ελκυστικότητα των foldable smartphone, εάν δεν προσφέρονται πλέον μόνο στην κατηγορία premium.

Σε τελική ανάλυση, αυτοί οι πελάτες ενδέχεται να μην αποφασίσουν να αγοράσουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα Galaxy Z, εάν προσφέρονται παρόμοια στοιχεία στη σειρά Galaxy A. Κανείς δεν κοιτάζει ένα τηλέφωνο από μακριά και αναρωτιέται τι chipset μπορεί να έχει στο εσωτερικό του. Ένα foldable smartphone θα διπλώνει με τον ίδιο τρόπο, είτε κοστίζει 1.799$, είτε στοιχίζει 449$. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Samsung εργάζεται σε πιο προηγμένες foldable, rollable, και sliding οθόνες. Μόλις η εταιρεία αρχίσει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό των αναδιπλούμων στο τμήμα της μεσαίας κατηγορίας, μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει πραγματικά μοναδικά προϊόντα που δικαιολογούν τις κορυφαίες τιμές τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει η Samsung για να συντρίψει τους αντιπάλους της.

Οι θαυμαστές της Samsung σίγουρα θα ελπίζουν ότι έτσι θα εξελιχθούν όλα. Διαφορετικά, μπορεί να μην βρίσκουν πλέον επιθυμητά τα foldable smartphone και αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελε η Samsung.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.