Το Android 13 τρέχει στο 5.2% των συσκευών Android σε λιγότερο από έξι μήνες και καθώς έχει ξεκινήσει το επιτυχημένο ταξίδι του, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το Android 14, του οποίο τα Developer previews αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο. Ωστόσο, έχουν αρχίσει ήδη να εντοπίζονται αλλαγές στον κώδικά του λειτουργικού.

Σύμφωνα με ευρήματα του 9to5Google, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Google για φορητές συσκευές θα μπλοκάρει πλήρως εφαρμογές που στοχεύουν παλαιότερες εκδόσεις του Android. Ο κολοσσός της αναζήτησης ζητά επίμονα από τους προγραμματιστές να διατηρούν τις εφαρμογές τους ενημερωμένες σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Android και φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα για να τους αναγκάσει να ακολουθήσουν την οδηγία της.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, οι οδηγίες του Play Store απαιτούν οι νέες εφαρμογές να στοχεύουν στο Android 12. Όμως, αυτές οι απαιτήσεις αφορούν μόνο τις εφαρμογές που βρίσκονται στο Play Store. Όλες οι εφαρμογές εκτός του καταστήματος εφαρμογών μπορούν να στοχεύουν σε παλαιότερες εκδόσεις Android, οπότε όταν κάποιος κάνει sideload παλιές εκδόσεις ή outdated εφαρμογών δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τέτοιους περιορισμούς.

Ακόμα και το Play Store επιτρέπει την επανεγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών και ας μην συμμορφώνονται με τις ελάχιστες απαιτήσεις OS, αρκεί ο χρήστης να τις έχει εγκαταστήσει σε προηγούμενο χρόνο, έστω και μία φορά. Όλα αυτά θα αλλάξουν με το Android 14 καθώς η Google στοχεύει να μειώσει τα σενάρια διασποράς καλόβουλων λογισμικών. Στον κώδικά φαίνεται ότι οι απαιτήσεις του API είναι πιο αυστηρές, αποκλείοντας πλήρως τις outdated εφαρμογές στο Play Store. Μάλιστα, θα μπλοκάρει ακόμα και την εγκατάσταση τους με sideload.

Ξεκινώντας από το Android 14, το λειτουργικό θα μπλοκάρει εφαρμογές που στοχεύουν σε παλαιότερες εκδόσεις του Android. Η Google θα αυξήσει το όριο στο Android 6.0 Marshmallow και θα συνεχίσει να το ανεβάζει διαρκώς, καθώς κυκλοφορούν νεότερες εκδόσεις του OS, διότι κάποιες εφαρμογές στοχεύουν γενικά παλαιότερες εκδόσεις Android για να παρακάμπτουν ορισμένες δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται σε νεότερες εφαρμογές. Οι αυστηρότεροι περιορισμοί θα διασφαλίσουν ότι αυτές οι εφαρμογές δεν διακυβεύουν την ασφάλεια των συσκευών Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.