Πριν από μία και πλέον δεκαετία, οι πάροχοι κινητής ξεκίνησαν νέα προγράμματα για την παροχή δωρεάν προνομίων σε φοιτητές. Οι σπουδαστές της χώρας μπορούσαν να καταθέσουν έγγραφα που βεβαιώνουν την ιδιότητα τους και να μετατρέψουν τα καρτοκινητά τους σε φοιτητικά νούμερα.

Αυτό εξασφάλιζε ότι η σύνδεση τους δεν θα διακοπεί ποτέ, ακόμη και αν δεν βάζουν κάρτα, ενώ την 1η ημέρα κάθε μήνα λάμβαναν δωρεάν δεδομένα, λεπτά ομιλίας, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και SMS. Αυτά τα προνόμια υποτίθεται ότι ήταν διαθέσιμα για την κανονική διάρκεια σπουδών.

Αργότερα, οι πάροχοι άλλαξαν τακτική και όσοι είχαν φοιτητικά καρτοκινητά μπορούσαν να επιβεβαιώνουν εκ νέου τη φοιτητική ιδιότητα τους, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας σπουδών, και να επεκτείνουν τη διάρκεια του φοιτητικού νούμερου τους. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυσε ποτέ.

Για την ακρίβεια, οι πάροχοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τους πρώτους αριθμούς που μετέτρεψαν σε φοιτητικά καρτοκινητά, γιατί πολύ απλά τους παρείχαν “τζάμπα” συνδρομητές για να αυξάνουν τα νούμερα τους, στα χαρτιά. Έτσι, κάποιοι βρέθηκαν να έχουν φοιτητικό νούμερο 10 και πλέον χρόνο μετά την πρώτη εφαρμογή.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι πάροχοι άρχισαν να απαιτούν κανονική ανανέωση χρόνου ομιλίας κάθε 3 μήνες για τη διατήρηση του αριθμού τους, ένα διάστημα που έπειτα έγινε 2 μήνες. Τώρα, οι πάροχοι οριστικοποιούν τη διακοπή αυτών των αριθμών με ένα νέο μέτρο.

Μπορεί να άργησαν μερικά χρόνια, αλλά οι πάροχοι στέλνουν μήνυμα σε όσους έχουν αιώνια φοιτητικά καρτοκινητά και ζητούν να καταθέσουν κάποιο έγγραφο που βεβαιώνει την ιδιότητα τους, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, διαφορετικά θα χάσουν το νούμερο ή θα μετατραπεί αυτόματα σε συμβατικό καρτοκινητό.

Εικόνα που μας έστειλε αναγνώστης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.