Οι πλευρικοί σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung στα Galaxy smartphone είναι αναμφισβήτητα καλύτεροι, ταχύτεροι, και ακριβέστεροι από τις λύσεις στην οθόνη, αλλά έχουν ένα πρόβλημα. Ακριβώς επειδή είναι ενσωματωμένοι στο κουμπί, αρκετές φορές ξεκλειδώνουν τη συσκευή εξαιτίας ανεπαίσθητων αγγιγμάτων με το καταχωρημένο δάχτυλο.

Αυτό αποτελεί πρόβλημα, γιατί μετά από πέντε εσφαλμένες σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, η συσκευή κλειδώνει για 30 δευτερόλεπτα. Άσε που ορισμένες φορές μπορεί να ξεκλειδώσεις τη συσκευή, κατά λάθος, ενώ την έχεις στην τσέπη σου – βάζοντας απλά το χέρι στην ίδια τσέπη και ακουμπώντας το κατάλληλο δάχτυλο στον αισθητήρα.

Ευτυχώς, η Samsung προσφέρει έναν τρόπο αποφυγής τέτοιων ατυχημάτων με τα Galaxy smartphone. Το One UI διαθέτει μια επιλογή αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που καθορίζει εάν ο πλευρικός σαρωτής πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την οθόνη και να μπορεί να σαρώνει δαχτυλικά αποτυπώματα ακόμα και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογή μπορεί να αποτρέψει τα ακούσια αγγίγματα και λειτουργεί με κάθε είδους αισθητήρα, τόσο αυτούς που είναι τοποθετημένοι στο κουμπί, όσο και με αυτούς που είναι κάτω από την οθόνη – που λαμβάνουν ως άγγιγμα ακόμα και την τριβή με ορισμένα υφάσματα, σε αυτήν την περίπτωση ευτυχώς δεν ξεκλειδώνουν τη συσκευή.

Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο Samsung Galaxy smartphone σου και πήγαινε στο μενού για την ασφάλεια. Στη συνέχεια, άνοιξε τις ρυθμίσεις των δακτυλικών αποτυπωμάτων και βάλε των κωδικό ή το μοτίβο που έχεις ρυθμίσει. Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή για επιτρέπει το δακτυλικό αποτύπωμα να είναι πάντα ενεργό.

Μόλις απενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, θα πρέπει να πατάς το κουμπί για να ξυπνάς την οθόνη και μετά να περνάς το δάχτυλο σου για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή. Προσθέτει ένα βήμα παραπάνω, αλλά σε γλιτώνει από διάφορα προβλήματα, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω, τα οποία αφορούν κάθε είδους σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.