Η MediaTek φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει τον πολυαναμενόμενο flagship επεξεργαστή Dimensity 9300, αυτόν τον μήνα, λίγο πριν από το ντεμπούτο του Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm, στις 26 Οκτωβρίου 2023. Οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι ταχύτητες χρονισμού της CPU, η δομή, και η GPU του επερχόμενου MediaTek SoC είναι πολύ καλύτερες από ό,τι αρχικά περιμέναμε.

Ο γνωστός leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, αναφέρει ότι ο επεξεργαστής της MediaTek πρόκειται να έχει οκταπύρηνη CPU με 8 πυρήνες επιδόσεων και κανέναν πυρήνα απόδοσης, ο πρώτος του είδους του στο χώρο των Android smartphones. Η δομή των πυρήνων την CPU φαίνεται να είναι 1+3+4 με 1 ARM Cortex X4 Prime, 3 ARM Cortex X4 και 4 ARM Cortex A720.

Η μέγιστη ταχύτητα χρονισμού της CPU αναμένεται να ξεπεράσει τα 3.25 GHz και η GPU είναι η ARM Immortalis G720 MC12. Ο Digital Chat Station μοιράστηκε επίσης ότι είδε τον MediaTek Dimensity 9300 να ξεπερνά τον Snapdragon 8 Gen 3 στο AnTuTu v10, τόσο στον τομέα της CPU, όσο και στον τομέα της GPU. Όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, η πηγή δήλωσε ότι δεν θα πει τίποτα μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του επεξεργαστή.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Dimensity 9300 κατασκευάζεται στη διάσημη διαδικασία N4P της TSMC, η οποία είναι ένας κόμβος διεργασίας 4nm που προσφέρει αύξηση των επιδόσεων και αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τις άλλες διεργασίες N5 και N4.

Επιπλέον, οι πυρήνες Cortex-X4 προβλέπεται να προσφέρουν βελτίωση των επιδόσεων του MediaTek Dimensity 9300 κατά 15% και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 40%. Επίσης, οι πυρήνες Cortex-A720 αναμένεται να επιτύχουν αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.