Δυο και τρεις εργάσιμες ημέρες που μπορεί να φθάσουν ως και 6 ημέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα πρέπει να περιμένουμε για να μεταφέρουμε χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα. Είναι αυτό δηλαδή που ονομάζουμε valeur, το διάστημα που χρειάζεται για να μεταφερθούν τα χρήματα από μια τράπεζα σε μια άλλη και να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό του δικαιούχου.

cards

Ο λόγος είναι ότι η ΕΕ καταργεί το valeur υποχρεώνοντας όλες τις τράπεζες να ολοκληρώσουν την μεταφορά των χρημάτων μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Τα μέλη υποχρεώνονται να εφαρμόσουν τον Κανονισμό μέσα σε 12 μήνες θεσπίζοντας τις αναγκαίες διατάεις.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα sofokleousin.gr αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι ως τον ερχόμενο Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, οι τράπεζες θα κάνουν τις αλλαγές στα ηλεκτρονικά τους συστήματα ώστε να μπορούν να γίνουν οι μεταφορές των χρημάτων σε δευτερόλεπτα. Τα ποσά δηλαδή που θα μεταφέρονται από τράπεζα σε τράπεζα όπως και οι καταθέσεις στα γκισέ θα εμφανίζονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Temu: Έτσι αφαιρείς το ελάχιστο όριο παραγγελίας των 25 ευρώ πλέον!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.