Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Huawei, που σπάει τους δεσμούς της με το Android, ανακοινώνοντας το HarmonyOS Next. Η ανακοίνωση έγινε στο Harmony Ecology Conference και η εταιρίας μας έδωσε την developer preview έκδοση του νέου λειτουργικού, που πλέον είναι ανοιχτή για νέες εφαρμογές από τους προγραμματιστές. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Το νέο λειτουργικό έρχεται με νέες σχεδιαστικές έννοιες, όπως το “Spatial”, “Vivid Color” και “Immersive”. Αλλαγές έχει και το γραφικό περιβάλλον, με αναδυόμενα εφέ, που βελτιώνουν την τρισδιάστατη εμπειρία. Η εταιρία δίνει έμφαση την σωστή διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών και στην απλότητα, για την απόλυτη εμπειρία χρήσης.

Το νέο λειτουργικό θα κάνει χρήση του πυρήνα Harmony, που αναπτύχθηκε από την ίδια ατην εταιρία, με μηχανισμούς που ενισχύουν την σωστή διαχείρίση μνήμης κατά 300% σε σχέση με τώρα.

HarmonyOS Next

Σύμφωνα με τον Yu Chengdong , ο νέος πυρήνας δεν έχει σχέση με τους παραδοσιακούς πυρήνες, καθώς έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται άμεσα σε διαφορετικά ήδη συσκευών. Το νέο λειτουργικό σύστημα δημιουργήθηκε εξαρχής, από την γλώσσα προγραμματισμού μέχρι τον compiler, εξαλείφοντας την ανάγκη για τον πυρήνα Linux ή το AOSP, που χρησιμοποιούσε η εταιρία μέχρι σήμερα.

Στην παρούσα φάση πάνω από 200 εφαρμογές HarmonyOS βρίσκονται υπό ανάπτυξη, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών για τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Περισσότερες από τις μισές είναι οι κορυφαίες εφαρμογές της Κίνας, με τις εταιρίες να έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των εφαρμογών τους για το HarmonyOS. Από την άλλη, και η κοινότητα προγραμματιστών τους HarmonyOS αναπτύσσεται ραγδαία, με πάνω από 10.000 εγγραφές νέων προγραμματιστών ημερησίως.

HarmonyOS Next

Αυτή τη στιγμή όμως οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι από την Κίνα και προσπαθούν να καλύψουν την ανάγκη την δημιουργία εγχώριων εφαρμογών. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση για προγραμματιστές από την Δύση και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν το εγχείρημα και οι μεγάλες εταιρίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα των Huawei P70, κοντινό στο module με την εντυπωσιακή περισκοπική

Από ότι φαίνεται οι εφαρμογές του Android δεν θα είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα της HUAWEI και όπως όλα δείχνουν, εκτός Κίνας θα συνεχίσει να διαθέτει το EMUI στις συσκευές της εταιρίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.