Η ομάδα του WhatsApp εργάζεται σε νέους τρόπους για να αυξήσει το απόρρητο και να μειώσει την ανησυχία των χρηστών του. Τρεις νέες λειτουργίες θα κυκλοφορήσουν σύντομα και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Πρώτα από όλα έχουμε τη δυνατότητα να φύγει ο χρήστης από μια ομαδική συνομιλία χωρίς να το ξέρει κανείς. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποχωρήσει από μια ομαδική συνομιλία χωρίς άβολα αντίο. Σημειώστε ότι ενώ οι χρήστες στην ομάδα δεν θα ειδοποιηθούν, οι διαχειριστές της ομάδας θα λάβουν ειδοποίηση.

Η επόμενη λειτουργία είναι κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει σχέση με τη δυνατότητα να ελέγχει ο χρήστης ποιος μπορεί να δει πότε είναι συνδεδεμένος ή όχι. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι να μπορούν όλοι, όσοι είναι στις επαφές του χρήστη, όλες οι επαφές εκτός από συγκεκριμένα άτομα, και να μην μπορεί κανένας.

Τόσο αυτό όσο και η επιλογή αθόρυβης αποχώρησης από τις ομάδες θα κυκλοφορήσουν σε όλους τους χρήστες αργότερα αυτόν τον μήνα. Από την άλλη, η τρίτη και τελευταία νέα δυνατότητα του WhatsApp – που αφορά View Once – παραμένει άγνωστο πότε θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες.

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που εξαφανίζεται αφού τα ανοίξει ο παραλήπτης. Ωστόσο, υπήρχε ένα σημαντικό ελάττωμα, ο άλλος χρήστης θα μπορούσε απλώς να τραβήξει screenshot πριν κλείσει το πολυμέσο.

Ευτυχώς, το WhatsApp θα εμποδίζει τη λήψη screenshot κατά την προβολή μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο που έχουν σταλεί με το View Once. Όπως είπαμε, δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέχετε τι στέλνετε και σε ποιον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.